Tamo gdje spavaju zvijezde

Piše: Redakcija

Na uređenje svojih domova slavni troše milione. Posebnu pažnju poklanjaju spavaćim sobama. Evo kako izgledaju neke od njih.

Cameron Diaz

spavaca cameron diaz

O spavaćoj sobi Cameron Diaz znamo sljedeće: psoteljine su marke Frette, prekrivač Yves Delorme, svilene dekoracije i pozlaćeni papir na stropu su „de Gournay“, stolica je napravljena 1950. godine u Francuskoj, a tepih je marke „Mansour Modern“.

Ellen Pompeo

spavaca soba ellen pompeo

Zid iza kreveta je prekiorven egipatskom tapiserijom i daje egzotični dojam ambijentu. Sve na krevetu je marke Calvin Klein, osim jastuka koji su kupljeni u galeriji tekstila Pat McGann u Los Angelesu. Sivi ormarići pored kreveta su vintage komadi Edward Wormley namještaja, a lampe su iz 1940. godine. I tepih je vintage komad iz Avganistana.

Ralph Lauren

spavaca soba ralf lauren

Ralph Lauren je prvi modni dizajner u historiji koji je lansirao vlastitu kolekciju namještaja i detalja za dom. Jedna od njegovih kolekcija inspirirana je tropskim plažama, a upravo u tom stilu je uredio svoju spavaću sobu. Namještaj od ratana,  krevet od tikovine, bijeli prekrivač i baldahini, kao i sve dekoracije dio su njegove kolekcije Ralph Lauren Home.

 Kourtney Kardashian

spavaca kourtney kardashian

U spavaćoj sobi Kourtney Kardashian sve je toliko dobro uklopljeno da ni komoda za TV ne izgleda kao višak, nego ukras. Kako bi se izbjegao utisak natrpanosti, neki komadi osmišljeni su tako da imaju više funkcija.

 Jennifer Lopez

spavaca soba jennifer lopez

Osim vile u LA-u, Jennifer Lopez ima fantastičan  penthouse na Manhattanu. Spavaća soba je opremljena namještajem i tekstilom od prirodnih materijala. Iz nje se, kao i iz ostalih prostorija, postoji izlaz preko terase u vrt.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti