Huso Čobić: Moji dani sa Seminom

Piše: Redakcija

Jedan od najaktivnijih dizajnera u našoj zemlji Huso Čobić ovih dana se odmara u Umagu. Na svom FB profilu postavlja sličice na kojim se smiješi. Ima i razloga. Već šest mjeseci tuzlanskog dizajnera, kojeg redovno konsultiraju zvijezde iz Regije, angažirala je švedska modna agencija da osmisli stajling njihovom modelu Semini Obradović, rođenoj Šveđanki, porijeklom iz BiH.

– Nakon sastanka u aprilu na obostrano zadovoljstvo postignut je dogovor o saradnji. Semina je tada posjetila moj studio, a trudio sam se da joj pokažem i sve ljepote BiH – priča Huso, dodajući kako je nekoliko dana provela u Tuzli, gdje su se posvetili njenom stajlingu, te dizajnu modela koje će nositi na takmičenju.

– Krajem maja posjetio sam Goteborg, gdje sam bio Seminin gost. Zajedno smo proveli dva dana. Desilo se da je u to vrijeme bio Gay Pride i sve je bilo u znaku tog događaja. Svi smo se zajedno dobro proveli na VIP partyju u “Boutique Shock”.

Slijedio je logičan korak, odlazak u Pariz, gdje se održao trideseti, jubilarni Izbor za Miss Ex YU. Huso naglašava kako su u cijelu priču ušli poprilično opušteno i uživali u ljepotama Grada svjetlosti.

– Uživao sam obilazeći prelijep grad u društvu najljepših djevojaka iz Regije. I kako to obično bude kad u nešto ulazite bez velikih očekivanja, Semina je pobijedila i odnijela titulu Miss Dijaspore. Odlučili smo da još nekoliko dana ostanemo u jednom od najljepših gradova svijeta i uživamo u noćnom životu, dodajući da su se nakon toga vratili u Švedsku.

– Obilazili smo gradove, svjetski poznate klubove, onda su se zaputili za Stockholm i ukrcali na kruzer “Silja”, gdje sje održan Izbor za Miss Švedske. Bili smo počasni gosti i uživali u manifestaciji tokom krstarenja.

Sljedeće odredište ovog dvojca željnog zabave bilo je Kosovo, gdje se održao “Izbor za Miss Freedom”.

– Zbog poslovnih obaveza nisam mogao prisustvovati takmičenju, a Semina je i tu zablistala i ponijela laskavu titulu “Miss Freedom”. Ponosni smo zbog dvije titule tokom jednog mjeseca – kaže na kraju Huso Čobić, dodajući da ih čeka još jedan izazov –
takmičenje za Miss Emigrant World, koje će se tokom ovog mjeseca održati na Kipru, a  na kojem bi Semina, navodno, trebala učestvovati.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti