Dr. Jasmina Dizdarević, klinički psiholog

Piše: Redakcija

Suprug i ja smo se posvađali na godišnjem odmoru i prekinuli ga nakon pet dana. Razlog su bili njegovi noćni izlasci, “ljubazni” razgovori sa svim zgodnim djevojkama na plaži… Pri tome svu brigu o našem desetomjesečnom djetetu prepustio je meni. Do jučer sam se zaklinjala u njegovu ljubav. Šta bi tek bilo da ja nisam bila tu?

Vaša ljubomora može biti dokaz Vaše ljubavi, ali i Vaše nesigurnosti.
Ono o čemu govorite je samo znak da se vas dvoje prije ljetovanja niste dogovorili o načinu provođenja vremena i obavezama oko djeteta.
Ako Vam i kući ne pomaže, zašto bi to radio na moru? Ako i kući izlazi dokasno, zašto bi na moru bilo drugačije? Ako u Vašem prisustvu i u gradu flertuje, zašto bi se na moru ponašao ozbiljnije. Sve što Vam smeta recite mu uz kafu. Dogovorite se. I nemojte više nikada upropaštavati sebi odmor bilo čime.

Da li da kažem prijatelju da ga je prevarila djevojka s kojom je već pet mejseci u vezi? Dugo se dvoumim, a pouzdano znam da mu je bila nevjerna. Ako on pređe preko toga, plašim se da bih mogao izgubiti prijatelja.

Nemojte se stavljati u nevolju tamo gdje niko od Vas ne traži savjet.
Ako mu kažete, možda će prije povjerovati njoj. Ako mu ne kažete, bit će Vam žao kada ga napusti. Ipak, pustite da sam porocjenjuje kavalitet svoje veze. Niko, ama baš niko, ne voli da čuje istinu o sebi i onima koje voli, iako tvrdi suprotno. Svi nekako misle da se prevare događaju drugima, slabićima, ne muškarcima i sl. Onaj ko vara, on vrlo vješto ubijedi partnera u suprotno od onoga što je stvarnost, tako da mu tu vaša „pomoć” ne može biti puno od koristi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti