Diane Kruger: Muče me žene koje kritiziraju druge žene

Piše: Redakcija

Diane Kruger jedna je od nekoliko Njemica koje su postigle uspjeh u Hollywoodu. Odrastajući u blizini Hildesheima, ova 43-godišnjakinja je postigla ono što samo rijetki mogu; biti manekenka i priznata glumica. O svakodnevici s porodicom, filmu, modi, životu u New Yorku, kozmetičkim proizvodima, fitnessu i snažnim unutarnjim stavom govorila je u velikom intervjuu za njemački “Vogue”.

Kojoj make-up rutini Vas je naučio Hollywood?
– Naučila sam nekoliko trikova; kako nanijeti šminku i highlighter da izgledam bolje na slikama. Naučila sam i kako biti aktivnija i bolje se brinuti o svom tijelu. Ranije sam živjela u LA-u, i tu sam počela vježbati, što nikad prije nisam činila. To mi je promijenilo život i tijelo.

Neki Vašu beauty rutinu nazivaju skupom, a fitness vježbe ekstremnim. Smeta li Vam to?
– Ono što mi smeta su žene koje kritiziraju druge žene. Sve mi imamo svoje putovanje. Moje ne mora biti kao vaše i obratno. Najveći poraz nas žena je što imamo tendenciju da jedna drugu grdimo umjesto da se jačamo.

Kako izgleda Vaša svakodnevna beauty rutina?
– Volim Augustinus Bader The Cream. Svjesna sam da je skupa i da nije dostupna svima, ali vrijedi svake pare. Koristim ujutro i uvečer tonik i kremu za sunčanje. Nedavno sam otkrila “Cryo Facials.”

Koje inicijative nedostaju Njemačkoj, kad je posmatrate sa strane?
– Zaista cijenim njemački način. Posvećena je kvalitetu, integritetu. U svijet sam otišla prije 25 godina, možda bih malo više fleksibilnosti voljela da vidim u njoj.

Osjećate li se kao imigrant u Americi?
– Hmmm. Više kao građanin svijeta. Volim Amriku uprkos trenutnoj katastrofi od predsjednika.

Imate 43 godine, odnosite li se danas drugačije prema poslu, privatnom životu i familiji?

– Sve je drugačije. Sada imam porodicu. Sve što radim mora biti u funkciji moje porodice. Ne želim ništa propustiti. Više sam prisutna u svom životu, odgovornija, maštovitija. Svakog dana, neovisno o tome koliko nemiran ili izazvan bio, pomislim kako sam vraški sretna. 

Kako je trudnoća mijenjala Vaš odnos prema vlastitom tijelu?
– Prvo, začuđena sam što je moje tijelo napravilo drugo živo biće. Ne mogu vjerovati kako se u manjoj ili većoj mjeri vratilo u prvobitno stanje. Naravno, trenirala sam naporno, i nije sve kao što je bilo, ali nakon svega što je prošlo cijenim ga hiljadu puta više. Svaki pt kad vidim svoju kćerku zahvaljujem se zvijezdama što sam bila u mogućnosti roditi je.

Koje razlike vidite u dvjema generacijama žena između Vas i Vaše i majke?
– Danas imamo internet i na toliko pitanja, strahova i savjeta možemo odgovoriti odmah. Zadnji produkt je dostupan na pritisak dugmeta; svježe pripremljena baby hrana, pelene i slično. To nam oduzima mnogo stresa koji bismo inače pretrpjele. Takav razvoj je uslijedio unutar nekih 40 godina. Jedna stvar koja uvijek ostaje ista je bakina ljubav prema unučetu. Toliko sam zahvalna.

Neki roditelji svoju djecu pokazuju na društvenim mrežana, no, Vi to ne radite. Zašto?
– Poštujem sve koji žele dijeliti svoj privatni život. Međutim, Norman i ja smo odlučili da svojoj kćerki omogućimo koliko-toliko normalno djetinjstvo. I taj stav bi trebali poštovati i mediji i ljudi. Ako naša kćerka odluči biti prisutna u medijima, to mora biti samo njena odluka. Dok nisam rodila, nisam znala da imam ovako krut stav prema tome, ali imam. Da vas je slijedilo deset odraslih muškaraca s kamerama dok gurate kolica, vjerovatno biste mislili isto.

Kako se na starenje glumica gleda u Hollywoodu?
– Ohrabrila bih sve magazine da ovu temu ignoriraju ubuduće. Muškarce ne pitaju ovakva pitanja. Mora se prestati o nama pričati i procjenjivati nas kroz godine. Fraze poput: „izgleda sjajno za svoje godine“, tjeraju me da zaplačem. Osim toga, treba prihvatiti krug života i pronaći ljepotu u svom njegovim fazama.

Šta smatrate sjajnom zabavom?

– Prirodu, ukusno jelo, dobro vino, a najviše kad vidim bebin osmijeh.

Najljepši kompliment koji Vam je u posljednje vrijeme upućen.
– Da stavim novac tamo gdje mi je jezik. Da moje riječi slijede djela.



Kreme njemačkog doktora
Omiljena krema Diane Kruger proizvod je dr. Augustinusa Badera, njemačkog doktora i stručnjaka u polju biomedicine, te profesora biologije matičnih ćelija u Biotehnološko-biomedicinskom centru Univerziteta u Leipzigu. Osim Diane, njegove kreme vole i kunu se u njih i PR stručnjakinja Karle Otto, Melanie Griffith i Victoria Beckham.

Pročitajte još