Oprostite kraljice, ali Kate je carica dobrog stila!

Piše: Redakcija

U ponedjeljak u 21 sat i 30 minuta po lokalnom vremenu vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, William i Kate sletjeli su na pakistanski Nur Khan vojni aerodrom u Rawalpindiju. Tokom petodnevne turneje William i Kate će se sresti sa studentima, vladom, biznismenima, humanitarnim radnicima, zaštitnicima prirode, zvijezdama iz sportskog i kulturnog života. Fokus će stavljati na razgovore o edukaciji, zaštiti prirode i klime, kao i podršci djeci i adolescentima. Kate i William su u Pakistanu dočekani u velikom stilu, na aerodromu sui h pozdravili britanski visoki povjerenik i počasna predsjednička garda. Prva stanica na kojoj su se zaustavili bila je Islamabad Model Collage for Girls, državna škola za neprivilegirane djevojčice uzrasta od četiri do 18 godina koji je baziran na programu “Uči za Pakistan”. Kate je, pokazuju to službene fotografije, uživala u susretu s djevojčicama, od kojih su neke uzrasta kao i njeno dvoje starije djece; princ George i princeza Charlotte, koji su zajedno s najmlađim bratom, princom Louisom, ostali u Engleskoj.

Kate je u Pakistan došla u kreaciji Catherine Walker, nadahnutoj tradicionalnom pakistanskom odjećom

Princ William i Kate dolaze u posjetu školi za djevojčice u Islamabadu kako bi izrazili svoju podršku njihovom obrazovanju 

U zgusnutom rasporedu posjetili su i Margalla Hills National Park u podnožju Himalaja, ne skrivajući oduševljenje biljnim i životinjskim svijetom, informirajući se i o aktivnostima zaposlenih koji rade na očuvanju prirode. Kada je kraljevićima pušten video sa životinjama (leopardi, konji…), William je uz osmijeh komentirao: “George bi bio oduševljen da ovo vidi”. Zanimljiva je i anegdota, koju prenosi njemačka “Gala”, da su djeca u školi očekivala kako će Kate i Williama vidjeti s krunama na glavi, ali kad su se pojavili; William u hlačama i košulji, a Kate u tradicionalnoj pakistanskoj odjeći, zaključili su kako su njihovi gosti vrlo skromni.

Na fotografijama, mama troje mališana naprosto sija, što potvrđuje i fotograf Arthur Edwards koji na svom Tewitteru piše: “Kad se vojvotkinja nasmije, čini to tako da se cijela soba zasija”

Uslijedio je potom ručak s predsjednikom vlade Imranom Khanom u predsjedničkoj palači u Islamabadu. Ovaj susret izazvao je veliku pažnju, budući da je Imran bio veliki prijatelj Williamove pokojne majke, princeze Diane. Britanska štampa zaključuje: “Bez sumnje su se morali dotaknuti i teme o njoj”. Za ovu priliku Kate je nosila bijele hlače domaće dizajnerice Maheen Khan i zeleni kaput Catherine Walker, francuske dizajnerice s adresom u Londonu, dok je preko ramena prebacila šal sa uzorkom, domaćeg Brenda Satrangi. Na fotografijama, mama troje mališana naprosto sija, što potvrđuje i fotograf Arthur Edwards koji na svom Tewitteru piše: “Kad se vojvotkinja nasmije, čini to tako da se cijela soba zasija”. Petodnevno putovanje za Kate je bio i veliki modni izazov, koji je ona, barem do sada, odlično savladala. Savršeno je kombinirala odjeću i nakit pakistanskih i britanskih dizajnera.

-Čast mi je bila kreirati odjeću za vojvotkinju – napisala je Maheen na Twitteru.

Supruga princa Williama prvi put je nosila dupattu (komad tkanine koji se nosi na gornji dio tijela kao šal), koja je savršeno upotpunila njen cjelokupni izgled. Naušnice potpisuje brend Zeen dok su bež balerinke marke Russell & Bromley.

-Kate se, kao diplomatski profesionalac, oslanja na lokalnu etiketu Zeen, u ruci drži “Cream Gleam” klač torbicu od 22 eura – opisuju njen styling inozemni mediji.

Izbor pristupačnih asesoara ne iznenađuje, jer vojvotkinja često pokazuje kako ne robuje uvijek skupim brendovima i da rado nosi modele omiljene običnom svijetu.

Outfit u kojem se pojavila na pakistanskom vojnom aerodromu naročito je zapao za oko modnim kritičarima. Kate se uistinu potrudila da pokaže poštovanje domaćinima, te se odlučila za kamiz odijelo koje je za nju dizajnirala Catherine Walker, nadahnuto tradicionalnom pakistanskom odjećom. Kate je nodila Churidar hlače uskog kroja i anarkali haljinu preko nje. Kako bi cijela kombinacija došla do izražaja odlučila se za cipele s visokom štiklom u nude tonu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti