Trener otkrio kako je glumica izgubila 50 kilograma nakon porođaja

Piše: Redakcija

Nakon što se poznata  glumica Jessica Simpson pohvalila novom linijom i priznala da je nakon porođaja izgubila skoro 50 kilograma, mnogi su se zapitali kako je to moguće, a odgovor je dao njen trener  Harley Pasternak.

– Prvo, nikada ne radim s vagama. Poenta je usvojiti zdrave navike i pridržavati ih se. Svaku večer, prije nego što legne u krevet, Jessica mi šalje e-mail kojim mi daje do znanja da je ispunila sve ciljeve koje smo zacrtali za taj dan. Tako liježe s osjećam zadovoljstva i uspjeha. Ona je uspjela ostvariti ono najvažnije, a to je da se hranila pravilno – ispričao je on za časopis “People”. 

Naime, Jesica je treće dijete, kćerku Birdie Mae, rodila prije šest mjeseci.

– Prvo je cilj bio da napravi šest hiljada koraka u danu, a to je mogla družeći se sa djecom. S vremenom se odvažila i počela praviti 12 hiljada koraka u danu – objasnio je on i dodao da se Jessica nije puno “ubijala” u teretani. 

Tačnije, posjećivala ju je samo tri puta sedmično. 

– Pomogao sam joj da se vrati u formu nakon porođaja, ali ovaj put je to bilo malo teže jer je imala 108 kilograma. To je dokaz da s godinama sve postaje teže i izazovnije – rekao je Pasternak.

No, veliku ulogu u Jessicinoj transformaciji igrala je i prehrana koju je zasnivala na proteinima, vlaknima i zdravim mastima.

– Povremeno je uživala u nekim nezdravim namirnicama, naprimjer kada su u pitanju rođendanske proslave – objasnio je on. 

Pogledajte kako Jessica izgleda. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti