Želite izgledati mlađe? Ključ je u obrvama

Piše: Redakcija

Kao i kod većine obilježja na licu, obrve se mijenjaju tokom starenja, ali nažalost ne uvijek na bolje. Nekima su „lični neprijatelj” za koji ne uspijevaju naći odgovarajući arsenal i trikove. Naročito kad se počnu osipati i kad postanu rijetke, promijene boju, dužinu i debljinu. Jedan duži sastanak s pincetom može vas ostaviti i bez postojećih obrva, ali dobra vijest je da se one mogu oporaviti i da uz pomoć pravih proizvoda i u kućnoj radinosti možete ponovo imati kvalitetne obrve. Ne kao dvadesetogodišnjakinja, ali će sigurno izgledati bolje nego sada.

Oblik: Obrve mogu vizualno podići ili smanjiti lice, definiraju atribute koji nadopunjuju ne samo vaše lice već i način na koji želite da vas svijet vidi. Oblik obrva igra veliku ulogu u cjelokupnom izgledu. Možete izgledati mlađe ako imate punije obrve. Tanke obrve obično lice čine starijim, pa se odlučite za punije oblike obrva i koristite šminku kako bi to postigli.

Olovka: Ako imate prirodno tanje obrve s manje dlaka, razmislite o crtanju obrva kako biste stvorili potpuniji izgled. Olovka je bolji izbor u odnosu na ostale proizvode poput krema ili voska jer olovka izgleda vrlo prirodno i s njom postižete precizan oblik obrve. Obavezno našiljite vrh olovke kako biste imali potpunu kontrolu tokom nanošenja.

Boja: Važno je znati da boja šminke za obrve treba odgovarati boji vaših obrva, a ne kose. Odgovarajuća boja obrva zadržat će vaš mladolik izgled. Tamnije boje izbjegavajte jer će vas postarati. Naravno, ovo pravilo ne važi ako imate prirodnu tamnosmeđu kosu.

Naglasite ih: Još jedan trik za obrve koji možete koristiti a pomoći će vam da izgledate mlađe jest istaknuti ih. Luk obrve istaknite olovkom svijetle boje ili sjenama u boji bjelokosti ili bež.  Ovime ćete vizualno podići obrve.

Podrežite ih: Šišanje obrva dodatno će poboljšati oblik i zadržati dlake obrva vrlo njegovanim. Ako neka dlačica izgoleda duže kratite je makazama za obrve.

Izbjegavajte vosak: Moge dame griješe kada misli da je za „čupanje“ obrva najbolja depilacija voskom. Ne biste trebali voskom dirati tako osjetljiv dio kože, jer ćete je tako omekšati raije i učiniti da vam se koža na tom mjestu prije nabora. Najbolji tretman za čupanje obrva je threading (čupanje obrva koncem).

Koristite serume i ulja: Ako imate rijetke ili tanke obrve, razmislite o upotrebi seruma za trepavice. Potpuno prirodno ricinusovo ulje ili serumi prepuni proteina koji se prodaju u trgovinama mogu vam pomoći ojačati dlaku na obrvama. Nekoliko mjeseci ćete svakodnevno morati provoditi ovaj postupak, ali rezultati će biti vrijedni svakog truda. Jače i punije dlake obrva znače manje vremena za popunjavanje obrva šminkom za mlađi izgled!

 

Četkajte ih 

Ne znamo zašto ljudi to ne rade. Samo četkanje obrva mijenja oblik i potiče rast. Za obrve nema stimulativnije metode od ove.

 

 

Pročitajte još