Kad nokti postanu umjetnost

Piše: Redakcija

Sigurno ste se već više puta susreli s pojmom “nail art” (umjetnost na noktima”. Samo ime govori o umjetnosti na noktima koja se očituje u velikom nizu boja i detalja ( šljokica, cirkona i sl.). Za nokte uređene u boljim kozmetičkim salonima, možete primijetiti kako se, zapravo, radi o pravoj umetnosti koja ostavlja bez daha.

Ali, nail art je moguće izvesti i kod kuće. Ono o čemu trebate voditi računa jeste činjenica da za lakiranje, a u ovom slučaju i crtanje, treba imati mirnu i stabilnu ruku. Trebate, prije svega, biti sigurni u sebe i ono što radite. Brojni stručnjaci su se saglasili kako je najbolje početi s malo nježnijim nijansama, gdje početničke greške možda neće biti toliko vidljive. Za svakodnevni look uvijek se preporučuje svijetlija boja, dok se za večernji look slobodno možete malo poigrati s jačim nijansama.

Prema dosadašnjem iskustvu, pokazalo se kako su umjetni nokti idealni za nail art, budući da je riječ o puno većoj površini na kojoj možete raditi sve ono što ste sebi zamislili. Ako nemate umjetne nokte, slobodno pokušajte i s prirodnim.[nggallery id=48]

Pročitajte još