Ornela Vištica: Tajna moje ishrane u 24 sata

Piše: Aldina Zaimović

Mostarka Ornela Vištica, jedna je od najtraženijih glumica svoje generacije na ovim prostorima. Kakav glumački talent posjeduje dokazala je kroz odigrane uloge, naročito u regionalno popularnim serijama. Ali Orenla ne plijeni samo talentom već i izgledom koji mnoge ostavlja bez daha. Dobre fizičke kondicije i ljepote, ako u posljednjem isključimo genetiku, nema bez odricanja. Ornela se zdravo hrani i za naš magazin otkriva šta se nalazi na njenom meniju tokom 24 sata. San je kaže nam presudan. Samo naspavana sjajno funkcionira u pretrpanom dnevnom rasporedu.

– Kada snimam, ustajem jako rano, dok za vrijeme slobodnih dana, dam sebi oduška pa ustanem u devet ujutro. Bitno mi je da mnogo spavam, ako ujutro osjetim da mi nedostaje sna, nadoknadim ga u poslijepodnevnim satima. Kad ustanem prvo popijem toplu limunadu s malo bagremovog meda, a potom crni čaj i zalijem cvijeće. Volim cvijeće, njegove boje i raznolikost, tako da mi to dođe kao neka vrsta jutarnje meditacije. Čaj i cvijeće su obavezni da bi mi dan mogao funkcionirati – kaže Ornela i otkriva nam kakve promjene unosi u dnevni meni tokom ljetnih mjeseci.

– Za doručak najčešće jedem omlet sa šunkom, sirom i povrćem kojeg u tom trenutku imam u frižideru, dok za ručak, kako sam ljubitelj ribe, volim pojesti najjednostavnije pripremljenu ribu i salatu. Sve zavisi šta mi se u tom trenutku traži. Ponekad pojedem i neki komad mesa, također sa salatom, jer za ruček i večeru izbjegavam hljeb. Hljeb rijetko jedem, jedino za doručak kada nemam vremena pa uz put kupim neko pecivo. Kada su velike vrućine obično ne večeram, izuzev kad izađem s društvom i onda volim popiti čašu dobrog vina uz večeru. Za užine obično jedem voće, bademe, limun i višnje, one su mi omiljene. Volim razne napitke koje pravim kada vidim da u frižideru imam mrkvu, limun, maline, pa tako napravim hladni smoothie. Obično jedem sezonsko voće i povrće, jer nemam potrebu za nečim čemu nije vrijeme na tržištu.

Ornela mnogo snima, i tek s vremena na vrijeme se nađe za šporetom gdje priprema neku svoju omiljenu poslasticu.

– Volim kuhati, ali sam u kuhinji sezonski tip, kampanjac. Ne volim boraviti u kuhinji za vrijeme ljetnih dana. Obično okupim društvo, odemo negdje i jedemo. U toku ljeta jedem manje obroke, ali češće. Moram priznati da volim začinjenu hranu. Omiljeni začin mi je kajenski biber, kurkuma, đumbir, bijeli luk i veoma malo solim hranu. Smatram da su kod kuhanja začini presudni, jer dobar miks začina uveliko mijenja jelo.

Za dobar izgled obično je potrebno mnogo vježbanja, no, to ne važi i za Ornelu.

– Dugo nisam trenirala, sigurno neka dva do tri mjeseca, jer sam bila dosta na putu i imala mnogo snimanja. Malo vježbica koje radim ujutro nisu dovoljne da se održi vitkost, tako da ću uskoro morati početi aktivno vježbati kako bih se pripremila za ljeto. Volim šetati i voziti bicikl, pa svaki slobodan trenutak iskoristim da dva sata provedem u vožnji biciklom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti