Samo četiri mjeseca nakon porođaja: Slavna manekenka pokazala zanosnu figuru

Piše: Redakcija

 

Bivša srbijanska manekenka, a sada poduzetnica Bojana Barović oduševila je fanove fotografijom sa suprugom, poznatim pjevačem Nikolom Rokvićem. Naime, njih dvoje su krenuli na vjenčanje, te uskladili outfite, a činjenica koja je privukla najviše pažnje je ta da Bojana izgleda zanosno, uprkos tome što je sina Simeona rodila krajem februara ove godine. No, oduševlejni nisu bili samo fanovi, nego i Bojanin suprug koji joj je prokomentirao fotografiju. 

– Lijepa si – napisao je Nikola. 

Podsjećamo, Bojana je početkom prošlog mjeseca oduševila region, kada je, gostujući uživo u jutarnjem programu jedne srbijanske TV kuće, odlučila pred kamerama dojiti sina Simeona. U momentu  kada je čula da plače, ni trenutka se nije dvoumila šta učiniti, nasmiješila se, i veselo kazala: „Beba jednostavno bira trenutak, vrijeme mu je za užinu“. Emisija je završena, ali je Bojana ovim postupkom otvorila važnu temu dojenja djece na javnom mjestu, što je na ovim prostorima i dalje svojevrstan tabu i tema koja izaziva rasprave.

– Dojenje u javnosti je, prije svega, važno, kako bi se podstaklo dojenje kao način ishrane djece. Statistika pokazuje da jako malo žena na našoj teritoriji, 13 posto, doji. To je veoma mala brojka ako se uzme u obzir da samo dva posto žena ne može da doji iz medicinskih razloga. Znači da se jako puno žena odlučuje da ne doji zato što im je lakše. Možda im taj životni stil ne odgovara ili nisu upoznate i informisane. Važno je da se majke ohrabre da budu napolju, da doje svoju djecu na lijepom vremenu, da šetaju i uživaju u životu. Naš život mora da se promijeni nakon dolaska bebe, jer se adaptiramo na novog člana porodice, ali to ne znači da moramo biti zatvorene u četiri zida. Treba da živimo život jer ćemo se ljepše osjećati, bit ćemo sretnije i zadovoljnije, a s nama i djeca. Zatim, stopa dojenosti djece treba da poraste jer znamo da je dojenje daleko bolje od bilo čega što nam se nudi – rekla je Bojana nakon toga za magazin “Azra”.

Ostatak Bojaninog intervjua čitajte ovdje. 

Pročitajte još