Bloger Gastroseksualac: Izgubim apetit kad djece nema kući

Piše: Redakcija

Ostali smo sami u kući. Djeca su raspoređena po nanama, dedama i njihovom komšiluku. Ne znamo se ponašati sami u kući. Čudno je to kako se čovjek navikne na gužvu i haos u kući, pa ti nekako bude čudno ako u toku noći, kad po mraku hodaš i ne staneš na neki komad igračke.

Bude interesantno dva dana ta tišina i planovi koje kuješ s vlastitom ženom o provodu i izlascima, a onda sjediš i pričaš o doživljajima vlastite djece (koje ste prepričali milion puta). Čak izgubim i apetit kad njih nema. Jednostavno nemam publike za kuhanje. Evo šta ću ja danas praviti sebi i svojoj ženi za ručak.

SENDVIČ OD PATLIDŽANA

Potrebno je: 2 patlidžana, 200 g sira mozzarella, 100 g salame po vašem izboru, 80 g brašna, krušne mrvice, 2-3 jaja, svježi bosiljak, sol, biber i ulje. Patlidžane narežemo poprijeko na kriške, operemo, ocijedimo i stavimo u zdjelu, te ih polijemo limunovim sokom i ostavimo 20-ak minuta. Za to vrijeme narežemo mozzarellu na tanke kolotuve, a jaja umutimo. Patlidžan lijepo ocijedimo i osušimo od soka od limuna, posolimo, te ga uvaljamo u brašno, zatim u jaja i na kraju u krušne mrvice. Patlidžan pečemo u zagrijanom dubokom ulju, dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Izvadimo patlidžan na kuhinjski papir, da papir upije višak ulja. Na patlidžan stavljamo salamu, mozzarellu i ukrasimo bosiljkom.

Gratis recept

Panna cotta s borovnicama

Sastojci: 1 vrećica želatine, 1/4 šoljice hladne vode, 2 šoljice mlijeka, 3 kašičice šećera, malo soli, nekoliko kapi ekstrakta badema, 1 šoljica borovnica, 2 kašičice soka od narandže, 1 kašičica šećera, 1/4 kašičice škroba, 1/4 kašičice vanilije
Priprema:
1. Za voćni umak pomiješajte borovnice, sok od narandže, kašičicu šećera i kukuruzni škrob. Kuhajte uz neprestano miješanje na srednje jakoj vatri dvije minute nakon što prokuha. Sada umiješajte vaniliju. Pokrijte i ohladite do posluživanja.
2. Želatinu stavite u malo hladne vode. Neka odstoji nekoliko minuta da omekša. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj vatri dok se želatina otopi. Umiješajte mlijeko, tri kašičice šećera i so. Kuhajte i stalno miješajte dok se mlijeko zagrijava i šećer se rastapa.
2. Umiješajte smjesi ekstrakt badema. Pripremite čaše za serviranje. Na dno svake stavite kašičicu ohlađenog umaka od borovnica a preko njega ohlađenu kremu. Neka odstoji nekoliko sati. Ukrasite borovnicama i mentom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti