Tri stvari koje Latino diva prakticira kako bi ostala mladolika

Piše: Redakcija

Jennifer Lopez jedna je od onih poznatih dama koje izgledaju kao da ne stare. Iako će uskoro napuniti 50 godina, Jennifer se može pohvaliti činjenicom da izgleda bolje i od nekih 20 godina mlađih žena, a nedavno je otkrila u čemu je tajna njenog mladolikog izgleda. Naime, Latino diva, uz redovno vježbanje, o svom izgledu brine i tako što izbjegava konzumiranje kafe i alkohola, a nastoji i imati dovoljno sna na dnevnom nivou. 

Kofein

Jennifer se odlučila na život bez kofeina, a sve kako bi njena koža izgledala što mlađe. Iako nove studije pokazuju da ispijanje kafe ima i svoje dobrobiti, svi koji konzumiraju više od tri šoljice dnevno izloženi su riziku od pojave srčanog udara. 

Alkohol

 Jennifer izbjegava i konzumiranje alkohola. Uz to se trudi i da jede zdravu hranu, te da unosi dovoljno tečnosti u organizam. Sve to svakako doprinosi njenom zategnutom tijelu uprkos godinama. 

Nedostatak sna

Svi, pa i Jennifer, znamo koliko je važno dobro se naspavati kako bi funkcionirali bez anksioznosti i kako bi usporili starenje. Samim tim Latino diva nastoji da spava barem osam sati dnevno. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti