Mučite se u ljubavi: Kada je pravo vrijeme otići iz veze?

Piše: Redakcija

Život nakon dugogodišnje ljubavne veze za mnoge je nepoznanica. U jednom trenutku, ono što je postojalo, zapravo nestaje, i sve se vraća na staro, na ono vrijeme kada ste bili sami i također uplašeni jer niste znali šta vas u budućnosti čeka. Već duže vremena ne osjećate žar, a vaša veza je postala čista rutina i navika koju vam je teško i da pokušate promijeniti. Koji su to glavni razlozi za raskid dugogodišnje veze, išta je potrebno učiniti kada do toga na kraju dođe?

Pretvorili ste se u osobu koju ne prepoznajete. Da li se sjećate kako ste izgledali prije dugogodišnje veze? Postali ste džangrizavi i nervozni. Vaš partner je nedruštven a samim tim i vi postajete isti. Želite da promijenite ovo stanje koje vas polako “ubija” i pretvara u obični predmet? Kada sve to osjetite, pravo je vrijeme da kažete ne, i okončate dugogodišnje “mučenje”.

Kada dođe do prevare, bilo da vas je partner prevario, ili ste vi ti koji varate, vrijeme je da se dobro zamislite zbog čega je došlo do toga, te koji su glavni razlozi. Ponekada veza postaje jača i stabilnija nakon prevare, a oproštaj koji je teško izgovoriti, nekada je najbolje rješenje. Nekada baš u takvim situacijama oba partnera dožive “pročišćenje”. Međutim, kada prevare postanu svakodnevica i kada vaš partner više to od vas i ne krije, a zna da ćete i ovoga pute preći preko toga, vrijeme je da kažete glasno NE.

Mnogo je bolje po vas da što prije sebi priznate šta želite i kakvu vezu ne želite, pa makar ta veza trajala i po nekoliko godina. Odlučite kakav život želite i neka vas ništa u tome ne omoete.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti