Omer i Merima: Sretni dobitnici ulaznica za predstavu

Piše: Redakcija

U utorak, 21. 05. u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena PRAIZVEDBA BALETA „OMER I MERIMA”. Velika i nezaboravna ljubav dvoje mladih opisana u baladi „Omer i Merima“ bila je najveća inspiracija za kreiranje ove baletne predstave. Po prvi put na našoj baletnoj sceni donosimo jednu od najpoznatijih i najljepših bosanskohercegovačkih lirskih pjesama koja zasigurno spada u sam vrh najznačajnijih djela naše narodne poezije. Priča je to o čežnji, nadi i očekivanju nikada ispunjenog sna. Balada „Omer i Merima“ kao dragulj naše kulturne baštine sinonim je jednog vremena, ali i metafora jedne univerzalne i svevremene ljubavi.

U saradnji s Narodnim pozorištem u Sarajevu darujemo dvije najbrže čitateljke sa po 2 ulaznice za premijeru ove predstave, a one su Vera Jakić i Jasmina Hodžić iz Sarajeva. Sretne dobitnice po svoje ulaznice mogu doći pola sata prije predstave na Narodnog pozorišta.

Više o predstavi pogledajte ovdje

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti