Aplikacije koje brigu o bebi čine lakšom

Piše: Redakcija

Dolazak novog člana porodice, posebno u slučajevima kada je riječ o prvom djetetu, donosi veliku sreću, ali i mnoštvo strahova i dilema. No, ne trebate očajavati jer vam pomoć, uz ljude koji su vam bliski i koji su prošli kroz iskustvo majčinstva, mogu pružiti i mobilne aplikacije. Praćenje ishrane i efikasno uspavljivanje bebe samo su neke od stvari u kojima vam pomažu aplikacije namijenjene mamama. Donosimo pet najpopularniji.

Baby Manager

Riječ je o aplikaciji pomoću koje možete pratiti kada je vaše dijete jelo, vrijeme kad ste mu promijenili pelenu,  koliko je spavalo, a pružit će vam i informacije o sličnim aktivnostima koje su izuzetno važne u prvim mjesecima bebinog života. Aplikacija vas može podsjećati i na važnije događaje, kao što je odlazak kod doktora, a njena prednost je i u tome što omogućava sihronizaciju podataka, te su oni dostupni na uređajima svih osoba koje vode brigu o djetetu.

Baby Soother

Sigurno je da ste već nakon prvih dana s bebom shvatili da će njeno nespavanje biti vaša najveća slatka muka. Ova aplikacija će vam pomoći da lakše uspavate svoju bebu, a pomoću zvukova koji je podsjećaju na period kada je bila u materici.

 Child Medical History

Bebe su sklone čestim prehladama koje najčešće zahtijevaju odlazak kod doktora. Ova aplikacija je jedna vrsta privatnog medicinskog kartona koji vam pruža informacije o historiji bolešljivosti djeteta i to pomoću samo jednog klika.

 Sprout Pregnancy

Ako još niste mama, ali očekujete bebu, ova aplikacija će vam olakšati prolazak kroz trudnoću.  Dizajnirana je tako da vas vodi kroz svaki dan trudnoće, dajući vam savjete o tome šta je dobro za vas i vašu bebu, a pruža vam i mogućnost da vodite dnevnik o promjenama kroz koje vaše tijelo prolazi.

Fitbit

Većina žena se nakon porođaja bori s viškom kilograma, te je Fitbit aplikacija sjajan izbor ukoliko želite sebe da natjerate da redovno vježbate, dovoljno se krećete, pijete dovoljno tečnosti i umjereno jedete. No, glavna prednost ove aplikacije je u tome što vas povezuje s drugim mamama koje se bore s istim problemom, kako biste jedna drugoj mogle biti motivacija i podrška.

 Baby Growth

Pomoću ove aplikacije možete pratiti kako vaša beba napreduje, a u skladu sa standardima Svjetske zdravstvene organizacije. Aplikacija vam pruža mogućnost da bilježite šta je i koliko vaše dijete jelo, te daje savjete o tome koju vrstu hrane da mu dajete, zavisno od uzrasta.

 

 

Pročitajte još