Godine su samo broj: Helena Christensen pokazala figuru modela i u 50-im

Piše: Redakcija

Foto: Instagram
https://www.instagram.com/p/BxDP6w_hyWj/

Mnogi su ostali bez riječi kada je sada već davne 1989., Chris Isaac objavio spot za pjesmu „Wicked Game“, a mnogi se i danas sjećaju spota snimljenog na pješčanoj plaži. Spot je snimljen s nevjerovatnom ženom, zelenih očiju čiju ljepotu je teško zaboraviti. Riječ je o jednoj od najljepših žena svijeta Heleni Christensen, koja je 90-ih, zajedno sa Claudijom Schiffer, Cindy Crawford, Naomi Campbell i Lindom Evangelistom suvereno vladala modnim pistama i bila jedan od supermodela.

Helen danas ima 50 godina, a na njenoj odličnoj figuri mogu joj pozavidjeti i njene mnogo mlađe kolegice. Dankinja je na svom Instagram profilu objavila fotografiju s plaže na kojoj pozira u jednodijelnom kupaćem kostimu, a ovom fotografijom mnoge je posjetila na scene iz spota „Wicked Game“.

View this post on Instagram

🌊 💙 @staerkandchristensen 👙

A post shared by Helena (@helenachristensen) on

Podsjećamo, svoju modnu karijeru započela je 1986. kada je ponijela titulu Miss Universe Danske, a nakon toga postala je jedna od najpoznatijih supermodela svijeta, rame uz rame s Lindom Evangelistom, Christy Turlington, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Elle Macpherson i Claudijom Schiffer.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti