Najpoznatiji svjetski DJ progovorio o svojim počecima: Trošio sam posljednje pare na gramofonske ploče

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Botu-9nn7-N/

Kada se na svjetskoj sceni prije 20 godina pojavio DJ David Guetta niko nije mogao pretpostaviti da će kompletna dance scena doživjeti nevjerovatan obrt. Muzičar koji posljednjih godina niže uspjehe gdje god da se pojavi, svoje hitove komponovao je isključivo “kradući” ideje velikih majstora. Za njega ne postoji muzika koja ne može da zabavi publiku, što je svakako ono što njemu polazi za rukom više od 20 godina. Iako je karijeru počeo radeći kao DJ po malim klubovima širom Evrope, Getta ističe kako mu je susret sa menadžerom jednog od najvećih klubova na Ibizi u potpunosti promijenio život.

U dokumentarnom filmu “The Road To Jack Back”, Guetta je govorio o svojim prvim muzičkim koracima, o tome gdje je nalazio inspiraciju za svoju muziku, ali i stvarima koje baš i nisu bile sjajne u njegovom životu. Iako nije imao previše novca, znao je riskirati, trošeći svoje posljednje novčanice na kupovinu gramofonskih ploča. Uživao je u kombiniranju različitih stilova, a postao je jedan od rijetkih čije su numere trajale i po nekoliko sati, tokom kojih je često znao prelaziti iz jednog u drugi muzički stil.

-To je bio period prije procvata interneta i posjedovanje kolekcije vinila i sposobnost miksovanja numera u euforični muzički koktel, bilo je nešto što je rasprodavalo nastupe. Masa bi se okupila da pozdravi izvjesnog DJ-a, znajući da će čuti nešto uzbuljivo i drugačije, te da će biti bogatiji za neprocjenjivo iskustvo koje ne bi doživjeli ni na jednom plesnom podijumu- ispričao je Guetta u kratkom dokumentarcu.

Kao pionir jedinstvenog muzičkog stila, učio je od najboljih, a prilika da sarađuje s imenima poput Frankieja Knucklessa, Davida Moralesa, Dannyja Tenagliaja i Roberta Owensa, pomogla mu je da se za njegovo ime nadaleko čuje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti