Julia Roberts: Od djeda sam ukrala mali beauty trik

Piše: Redakcija

Svijet zna da je lijepa, ali ne zna koje su njene dnevne rutine zahvaljujući kojima i sa 50 prkosi mladalačkim izgledom. Julia Riberts, žena koja je zaludjela svijet glumačkim talentom, osmijehom, kosom i osobnošću, napokon je otvorila karte na sto i otkrila sve svoje male beauty tajne

 

Jutarnja rutina

– Ujutro se obično samo umijem, operem zube i kreće akcija. Nijedan dan mi nije isti jer imam troje djece, tako da je uvijek nepredvidivo i zanimljivo.

Kosa

– Da biste imali dobru frizuru, morate prvo imati dobrog frizera koji vas zna ošišati. Frizura treba pristajati vašem obliku glave. Volim jednostavne frizure oko kojih nema mnogo posla. Kada ne idem na događaje obično kosu operem i stavim pjenu za volumen i pustim da se prirodno osuši, ali ako idem negde onda je prepuštam u ruke profesionalcima.

Prehrana

Julia ima troje djece; Phinnaeusa, Hazela i Henryja i silno se trudi da bude brižna mama koja vodi računa šta joj djeca jedu. Zato im redovno kuha obroke, jer kaže, ne voli da jedu nezdravu i brzu hranu. Na njih prenosi i zdrave životne lekcije koje je naučila tokom godina.

-Uvijek im kažem, vi ste ono što jedete. Da bi bili zdravi trebate se zdravo i hraniti. Mi volimo tu filozofiju i rado je primjenjujemo. Za doručak najčešće jedem domaću granolu, sezonsko voće i jogurt, ili kolač od mrkve i banane, kao i svježu papaju s jogurtom. Za ručak tu je pečena artičoka s palentom ili pita od zelja s pivom od pšenice. Često večeram losos, đumbir s kinoom i kineskim povrćem, ili brancin sa salsom od crnog graha i šparogama. Ovisna sam i o avokadu, te ga dodajem i za ručak i za večeru. Za desert je uvijek neki kolačić, jer nikada nisam vidjela kolačić koji mi se nije svidio.

View this post on Instagram

💖☀️💖☀️💖

A post shared by Julia Roberts (@juliaroberts) on

Tjelovježba

– Ne volim vježbe, ali volim kako se osjećam poslije (smijeh).  Nakon što uradim vježbe osjećam se snažno, radosno, punom energije. Trenutno radim 20 do 40 minuta step aerobika, a potom cardioi vježbe za pravilno disanje, sklekove, i naravno plank (izdržljivost tijela).

Beauty trik

Očigledno, zubna higijena je važna za ženu s tako poznatim osmijehom. Kako Roberts zadržava svoj zaštitni znak otkrila je za In Style 2012. godine.

– Zube perem sodom bikarbonom. Moj djed bi uvijek stavio hrpu sode na četkicu za zube i tako bi ih oprao. Nikada nije imao problema s karijesom, i imao je samo jedan pokvaren zub. Naravno da sam to primijenila i na sebi.

Šminka

– Nikada nisam voljela previše šminke na licu. Volim taj minimalistički stil kojeg se uvijek držim. Kada sam kući onda ne nanosim šminku uopće, ali jednio čega se uvijek držim jeste da hidratiziram lice, i uvijek stavim kremu prije pudera.

Najbolji savjet

– Najbolji savjet sam dala sama sebi kad sam rekla . pomiri se s procesom starenja. Shvati da će se to dogoditi bez obzira na sve, sviđalo ti se to ili ne. Poštuj taj prirodni proces i prihvati sve ljepote koje život donosi – izjavila je Julia u oktobru nakon što je napunila 51. godinu.

Koža

– Kada pored sebe brinete za tri osobe, onda mora nešto da promakne. Kod sebe uvijek moram imati labelo za usne. Običnim danima, samo operem lice i stavim kremu za sunčanje. Jednostavno ne izlazim iz kuće, a da je nisam nanijela, jer ne želim imati izgoren nos. Nedavno sam počela koristiti i ekstra djevičansko maslinovo ulje za podmlađivanje kože. U ulje dodam malo tople vode i namažem cijelo tijelo i dobijem blistav ten.

Beauty ikona

– Svoju sam majku oduvijek smatrala glamuroznom, s njenim sedefastim ružem i eyelinerom. No, Elizabeth Taylor vjerojatno je poznata osoba kojoj sam se najviše divila. Svojom otmjenošću i prefinjenošću postala je ikona. Zaista je spektakularna.

Večernja rutina

– Nikada u krevet ne idem sa šminkom. Uvijek operem lice pjenom za čišćenje i umijem se hladnom vodom. Nikada ne stavljam kremu za lice pred spavanje da ne bi zatvorila pore na koži.

 

O braku

Julia u privatnom, ljubavnom životu nije imala naročito sreće, sve dok na setu filma „Mexican“ nije upoznala kamermana Dannyja Modera. Bio je čovjek njenih snova, ali i oženjen.

– Momentalno sam se zaljubila u njega. Željela sam biti s njim. Nisam mogla prestati razmišljati o njemu, a znala sam da ću biti u problemu.

U braku su 17 godina, imaju troje djece i svako malo ih američki tabloidi razvode. Međutim, njih dvoje su i dalje čvrsti kao stijena.

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti