Zašto se žene nakon 30. godine počinju pretvarati u svoje majke?

Piše: Redakcija

Foto: Unsplash

Pripadnici oba spola u jednom trenutku života se počinju pretvarati u svoje roditelje. Obično je okidač za to, majčinstvo, odnosno kod muškaraca očinstvo. 

Kod žena su fizički znakovi starenja jedan od najčešćih pokazatelja te promjene. Prema istraživanju više od pola ispitanica potvrdilo je kako su se s napunjenih 30 godina prestale buntovnički odnositi prema svojim majkama i počele se ponašati poput njih. Međutim, prava promjena događa se tek u dobi od 33 godine. 

Kao klasične pokazatelje da su se počele ponašati poput majki ispitanice su navele da gledaju iste televizijske emisije kao i one, počinju se baviti njihovim hobijima i koriste iste izraze.

A woman puts her arm around a young girl, and both blow kisses

Foto: Unsplash

Sličan obrazac ponašanja zabilježen je i kod muškaraca. Osim očinstva, dokaz da se pretvaraju u svoje očeve bili su znakovi srednjih godina poput ćelavosti, debljanja i gašenje svjetla u prostorijama u kojima nema nikoga ili prebacivanje na radio-stanice koje slušaju i njihovi očevi.

– U nekom trenutku naših života svi se pretvaramo u svoje roditelje, i to je nešto čemu se trebamo radovati jer su to najdivniji ljudi na svijetu – kaže plastični hirurg Julian De Silva, koji je zapravo naručitelj ove ankete, a u kojoj su učestvovalo 2000 ispitanika.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti