Dokazala je da spoljašnja i unutrašnja ljepota idu zajedno: Deset inspirativnih izjava Monice Bellucci

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Glumica i jedna od najljepših žena na svijetu Monica Bellucci osim spoljašnje ljepote posjeduje i onu unutrašnju, i upravo zbog toga i jeste posebna. 

Njene izjave su dokaz da spoljašnja i unutrašnja ljepota idu zajedno, a ovo su neke od njih.

– U mladosti imate „đavolsku ljepotu“ , ljepotu koju ne shvatate, koju niste spoznali. Ali, kad imate 50, unutar vas se rađa ljepota druge vrste, ljepota koja vam daje snagu. Ta snaga nije vezana za spoljašnu ljepotu!

– Ljepota žene postaje problem samo u dva slučaja: kada je nema i kada ne postoji ništa osim ljepote.

– Žena može voljeti tako, kao da nikada neće otići. Ali, može doći i takav dan kada će otići tako, kao da nikad nije ni voljela.

– Za mene starenje znači – postati bolja!

– Šta ću raditi kada ostarim, i kad me moja slika u ogledalu prestane radovati? Isto, što je radila i moja mama. Neću gledati sebe u ogledalu – gledaću u svoju djecu.

– Naučite voljeti svoje tijelo! Savršenstvo ne postoji i sasvim je očigledno da žena sa oblinama nije manje lijepa od vitke djevojke. Jednostavno, treba naučiti prihvatati sebe, onakvim kakva jesi.

– Ni za šta na svijetu ne bih željela da mi je ponovo 20. Sada sam mnogo sretnija nego tada, jer u tom uzrastu mi tek spoznajemo sebe, pokušavamo razumjeti šta želimo da budemo, patimo od nesigurnosti. Sada tačno znam šta mi je potrebno, a bez čega mogu živjeti.

– Biti lijepa sa 20 godina – to je prirodno. Kada ste lijepi sa 35 ili 45 – to je rezultat rada na sebi i unutrašnje sreće.

– Po mom mišljenju glupo je, s obzirom na mladost i ljepotu, postati sponzoruša nekog sa dubokim džepom, beskrajno trošiti život na žurkama. Ljepota nam je potrebna kao pomoć da pronađemo harmoniju, ljubav i smisao u ovom haotičnom svijetu.

– Ne treba da mrzite ljude koji zavide, oni priznaju da ste bolji.

Pročitajte još