Holivudska glumica poručila ženama: Odustanite od društveih mreža i posvetite se sebi

Piše: Redakcija

Proslavljena holivudska glumica Kate Blanchett poučena ličnim iskustvima uputila je otvorenu poruku svim ženama da što prije odustanu od društvenih mreža i utrošeno vrijeme iskoriste brinući o sebi. U jednom od intervjuu koji je dala za časopis “Glamour” Kate je savjetovala dame da ostave svoje mobilne telefone i tablete jer im to samo oduzima prijeko potrebnu energiju. Glumica smatrakako predah od društvenih mreža i tehnologije može biti izazov, ali da u isto vrijeme može pomoći da se osjećamo i da izgledamo manje stresno nego inače.

-Odustanite od društvenih mreža. To će vam “skinuti” 10 godina života- rekla je glumica.

https://www.instagram.com/p/BvG9YCnFqf5/

Blanchett je dodala kako je vremenom uvijedjela da društvene mreže i mediji polako “preuzimaju” kontrolu nad njenim životom zbog čega je odlučila uzeti stvar u svoje ruke i posvetiti više vremena sebi i svojoj porodici.

-Mislim da svi mi rastemo na neki svoj, lični način. Zato je nužno da uradite sve što možete da se osjećate bolje i sigurnije u sebe, bilo da je to odlazak u teretanu, na masažu ili da se dobro naspavate, sasvim je svejedno- izjavila je Blanchett.

View this post on Instagram

😍

A post shared by Kаte Blanchett💎 (@kate__blanchett) on

View this post on Instagram

💛

A post shared by Kаte Blanchett💎 (@kate__blanchett) on

Pročitajte još