Retinol je saveznik u borbi protiv bora: U ovim proizvodima ga ima sasvim dovoljno

Piše: Redakcija

Koliko puta na TV-u čujete tu čaribnu rečenicu – predstavljamo vam proizvod koji će za tren ukloniti bore. To je lijepo čuri, ali u stvarnosti stvari ipak ne funkcioniraju na taj način. Prvo, mnogo je proizvoda i reklama koji nemaju veze jedno s drugim, a drugo, nijeda bore ne nestaje magijom. To su potvrdili i u magazinu „Allure“ kada su se javno zakleli da više neće koristiti termin anti-age njega. Starenje je najprirodniji mogući proces i kao takvog ga trebamo prihvatiti. Nema ništa loše da u tom procesu želimo izgledati lijepo, i najbolj saveznik žene u borbi protiv bora je vitamin A, odnosno retinol. On je najprovjerenija opcija u zaglađivanju bora, odnosno proizvodnji kolagena, može riješiti probleme tamnih mrlja, kao i problem akni.

Retinol je najprovjerenija opcija u zaglađivanju bora, odnosno proizvodnji kolagena, može riješiti probleme tamnih mrlja, kao i problem akni

S korištenjem možete početi i prije prvih vidljivih znakova starenja, ali i nakon. Ono što još trebate imati na umu jest da retinol može izazvati suhu kožu i iritacije, kao i to da ga neće svaka koža tolerirati. No, u slučaju da takve probleme ne susretnete, slobodno ga možete koristiti svaki dan i uživati u konkretnim rezultatima (iznimka je trudnoća tokom koje se ne preporučuje korištenje), piše buro24.

Zato je vrlo važno znati čitati poruke na ambalažama i izabrati proizvode u kojima ga ima najviše. Ovo su naši prijedlozi.

 

Pročitajte još