Daj mi moć: Biljka maca pojačava libido, plodnost i zdravlje

Piše: Redakcija

Maca je poznati južnoamerički korijen koji ublažava simptome menopauze i hormonskih poremećaja, liječi sterilitet kod muškaraca, jer povećava proizvodnju i pokretljivost spermatozoida. Jača spolnu moć i otklanja hronični umor. Maca se ne smije konzumirati za vrijeme trudnoće i dojenja. Na tržištu se može naći u obliku praha, kapsula ili svježa.

Maca biljka još pojačava libido, plodnost i zdravlje, kako kod žena tako i kod muškaraca. Maca (maka) je adaptogena biljka koja je poznata u fitoterapiji već stoljećima, a u posljednjih desetak godina mnogo se spominje u sklopu promišljanja o fitoterapiji, ali i o zdravoj prehrani. Maca je jedna od biljaka koja se nalazi na granici između hrane, i fitoterapije.

Rezultat slika za biljka maca

Ona pripada skupini kupusnjača isto kao i brokula, cvjetača, te sadrži mnogobrojne biološki aktivne tvari koje blagotvorno djeluju na zdravlje žene, ali isto tako i muškarca. Prije svega to su macamidi i macaeni, specifične tvari koje očigledno djeluju posredno na hormonalni i endokanabinoidni sustav žene i muškaraca doprinoseći ravnoteži hormona.

Biljka maca se često smatra ženskom biljkom jer je njena tradicionalna fitoterapija bila usmjerena na smanjenu plodnost, neredovne menstruacije, a potom i na smanjenu koštanu srž koja se danas klinički naziva osteoporozom. Ipak ovu biljku više ne koriste samo žene nego i muškarci smanjenog libida.

Razlikuju se crvena, crna i žuta maca, i svaka od njih se koristi za različite zdravstvene probleme. Crvena maca tradicionalno se koristi pri poboljšanju hormonalnog statusa, uravnoteženju menstrualnog ciklusa i smanjenja pojavnosti neredovitih menstruacija, smanjene plodnosti, menopauze, osteoporoze, kože s aknama. Crna maca je maca koju koriste i muškarci i žene za povećanje libida, mentalnog fokusa, otpornosti na stres, sportašice i sportaši, studenti. Žutu macu koriste osobe pod stresom i simptomima PMS-a, a jednako tako kod smanjene plodnosti.

Rezultat slika za biljka maca

Ukoliko želite znati nešto više o adaptogenim biljkama čitajte ovdje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti