Urednica magazina Vogue: Pojavio se obučen u haljinu i odmah sam ga zaposlila

Piše: Redakcija

Urednica magazina “Vogue”, Anna Wintour izjavila je nedavno kako mnogi često griješe u odabiru garderobe u kojoj dolaze na razgovore za posao. Nepisano pravilo govori, kako izbor garderobe na razgovoru za posao često ostavlja najveći utisak na komisiju, ali slavna urednica tvrdi, kako mnogi griješe u izboru garderobe, koja zapravo nije njihov svakodnevni izbor.

-Veoma mi je zanimljivo kako se ljudi oblače kada dolaze na intervju za posao. Ponekad vam se čini da oni oblače odjeću koju su kupili baš tog jutra, ili noć prije razgovora, a ne nešto što im lično odgovara i ide uz njihovu ličnost- rekla je Wintour.

Anna je još dodala i to, da svi bez obzira na to da li se javljaju na intervju za posao u magazinu “Vogue” ili na neki drugi oglas, treba da znaju da se ih ne zapošljava njihova garderoba jer ona neće raditi njihov posao. Tokom dugogodišnjeg rada u jednom od najvećih modnih magazina, Anna se susretala sa stotinama mladih, ali i starijih osoba, koje su se prijavljivale na konkurs. Ipak, na nju je najveći utisak ostavio mladić koji je na razgovor za posao, došao odjeven u haljinu, dok je u ruci nosio tašnu.

-Odmah sam ga zaposlila. Treba da se oblačite za sebe. Isto je za bilo koji posao za koji aplicirate i ne pravite sebi nikakvo dobro ako se pretvarate da ste nešto što niste- dodala je Wintour.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti