Bolan oproštaj od oca i supruga: Srce naše dijeli se na prije i poslije njega

Piše: Redakcija

Vijest o tragičnoj smrti legende narodne muzike Šabana Šaulića pogodila je brojne obožavatelje, a najviše porodicu: suprugu Gordanu, kćerke Sanelu i Ildu i sina Mihajla. Šabanova starija naslkednica Sanela sa suprugom Batom, sinom i kćerkom, od oca se oprostila dirljlivim riječima u čitulji:

– Srce naše dijeli se, na prije i poslije njega, na mlade godine i žal što ostade.

Inače, Sanela je, kako piše Kurir, prije nego što je saznala da je za 21. februar zakazana obdukcija, rekla majci Goci da očev ispraćaj ne smije biti tog dana, jer je tada njen rođendan. Ona nije željela da joj dan kada se rodila ujedno bude i najtužniji dan u u životu.

View this post on Instagram

Neutešna Ilda Šaulić, kojoj je u nedelju ujutru u stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginuo otac Šaban Šaulić, otkako je saznala loše vesti ne odvaja se od majke Goce, koja živi u porodičnoj kući na Dedinju. Međutim, sinoć nije prespavala na Dedinju, već na Bežanijskoj kosi, u svom domu, zbog ćerkice Eme, a sada se vratila kod majke. Kako je Ilda izgledala kada je stigla u svoj porodicni dom potrazite odmah na portalu Pink.rs. Foto: e-stock Mirko Rodic http://pink.rs/showbiz/116468/nema-od-bola-ilda-sva-u-crnom-ispijena-od-tuge-cutke-utrcala-u-ocevu-kucu-cuju-se-uzdasi-i-kuknjava-foto-video Follow/Pratite: @rtvpinkofficial @pinkmediagroup @pinkovezvezdiceallstars @pinkovezvezde.official @zadruga.rtvpink #sabansaulic #ildasaulic

A post shared by Pink.rs (@pink.rs) on

Očeva mezimica, nasljednica po ljubavi ka muzici, Ilda, skrhana gubitkom, otkako je saznala užasne vijesti, ne odvaja se od svoje majke Gordane, koja boravi u porodičnoj kući na Dedinju. Sinoć, ipak, nije prespavala u očevoj kući, već u svojoj na Bežanijskoj kosi, kako bi bila sa kćericom Emom. Od oca se oprostila riječima:

– S tobom da živim, tebe da gledam… Govorim svima nikom te ne dam! Sretna da živim sa tvojim likom, ne dam te, ne dam te nikom – glasi čitulja koju je dala Ilda.

Supruga, skrhana od suza i bola, napisala je riječi koje kidaju srce i prikazuju svu njenu tugu:

– U dobru i zlu, kroz bure i oluje… 43 godine zajedno, a još mnogo toga je trebalo… Za mene si ti na jednom dalekom putu, gdje ću ti se ja, kao i mnogo puta prije, jednoga dana pridružiti, da tamo negdje, ipak ostarimo zajedno. Od beskrajnog ponosa, do neizmjerne boli u srcu i duši, tvoja Goca. 

Sin Mihajlo sa budućom suprugom Danijelom se od oca oprostio riječima:

– Sve što sreća može čovjeku da pruži, Sa dolaskom tvojim ona mi je dala, za sve lijepe dane i još ljepše noći, moram da ti kažem, veliko ti hvala. Uvijek si bio i ostat ćeš najbolji i najvoljeniji. Naš jedini, voljeni. Preponosni što smo tvoja djeca. Riječi, bol, ljubav… Ostaješ zauvijek u našim srcima i duši. Tvoji Sanela, Ilda i Mihajlo.  

View this post on Instagram

Family ❤️

A post shared by Ilda Saulic (@ildasaulic) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti