Novak Đoković otvorio dušu: Jelena je uvijek bila uz mene, nije mi dozvolila da odustanem

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BuCkfHnjETy/

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković nakon sjajnih partija koje pruža u posljednje vrijeme, okitio se još jednom laskavom titulom. Naime, Đoković je po četvrti put u svojoj karijeri proglašen za najboljeg svjetskog sportistu, a prestižnu “Laureus” uručila mu je nekadašnja teniska prvakinja Monika Seleš. Na svečanoj dodjeli nagrada, Novak se pojavio u pratnji supruge Jelene i svojih roditelja, majke Dijane i oca Srđana koji su zajedno s Novakom proslavili veliki uspjeh. Koliko mu znači podrška porodice, Novak je potvrdio nebrojeno puta ističući kako su oni oduvijek bili uz njega.

Đoković je nakon velikog uspjeha prethodnih godina usljed brojnih povreda i napornog rasporeda takmičenja bio prinuđen napraviti dvogodišnju pauzu tokom koje se podvrgao brojnim ljekarskim pregledima, a povreda lakta zahtjevala je operativni zahvat koji je prema Novakovim riječima mogao da ga košta karijere. Taj životni period za Đokovića je bio jako stresan, a i sam priznaje da je često bio depresivan i emotivno prazan. Iako je taj period uveliko iza njega, Novak priznaje da je podrška supruge Jelene bila odlučujuća u njegovoj odluci da ne odustane, iako su svi u porodici bili svjesni da bi Novak možda trebao napraviti dužu pauzu.

-Jelena je najvažnija osoba u mom životu. Bila mi je najveća podrška 2010. godine, kada sam razmišljao da ne igram više tenis. Da nije bilo nje, ne znam gdje bih završio. Vjerujem da nas je sudbina spojila- izjavio je svojevremeno Đoković.

Novak je nekoliko puta istakao kako je jako teško biti supruga Novaka Đokovića i trpiti sve njengove “hirove”, ali je očigledno njena ljubav bila glavni pokretač svega i glavni motivator njegovog velikog uspjeha.

-Jelena mi je mnogo pomogla da pronađem snagu u teškim situacijama. Uz mene su bili još roditelji i braća. Ali na kraju se ipak sve svodi na to kako ja doživljavam stvari i borim se sa njima- izjavio je teniser.

View this post on Instagram

Love loving you my love ❤️ #happyanniversary

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on

Dolazak na svijet sina i kćerke, Novaku je otvorila nove vidike, a i sam je priznao da su se njegovi prioriteti u potpunosti izmjenili. Porodična idila dala mu je snage da se izbori sa svim problemima, i ujedno učini ga sretnim. Nakon teškog perioda i višemjesečne pauze, ponovo je počeo s treninzima, i bez pritisaka i bilo kakvih očekivanja, krenuo ka vrhu ATP liste gdje se i sada nalazi.

Pročitajte još