Ikona stila: Preminula Lee Radziwill

Piše: Redakcija

Ikona stila Lee Radziwill preminula je u 86. godini života. Glumica, dizajnerica interijera, ali i fiksacija mnogih tabloida, žena s tri braka iza sebe prepoznatljiva je i po tome što je bila u vječitom rivalstvu sa tri godine starijom sestrom Jackie Kennedy Onassis. 

Bila je dijete brokera Johna Vernou Bouviera II i Janet Lee Bouvier, članice visokog društva. Njeni roditelji su se rastali kada je ona imala sedam,  a Jackie deset godina. Sestre su od malih nogu odgajane tako da su novac i moć najvažnije stvari u životu, a to im je svakodnevno napominjala njihova majka, koja se nakon nevjernog Bouviera, skrasila s bogatim Hughom D. Auchinclossom. Naravno, Jackie i Lee su krenule majčinim stopama.

Šuškalo se da je Lee imala aferu s oba muža svoje starije sestre – i s američkim predsjednikom Johnom F. Kennedyjem i Aristotelesom Onassisom. 

Iako su bile rivalke, dan prije nego je Jackie Kennedy 19. maja 1994. izgubila bitku s karcinomom, uz nju je stajala sestraLee Radzwill. Kako su ispričali očevici, pogladila joj je obraz, poljubila je nježno na usne i tiho rekla: “Volim te, nadam se da to znaš.” 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti