Slađana Mandić: Moja zima na Tajlandu

Piše: Lejla Bejdic

Popularna bh. pjevačica Slađana Mandić, hladnu bh. zimu je s porodicom odlučila zamijeniti pijeskom i suncem egzotičnog Tajlanda. Budući da tokom ljeta, zbog prirode posla mnogo radi, zimski period joj, kaže, dođe kao idealna prilika da sa suprugom i sinom provede još nekoliko zajedničkih sedmica. 

Najduži letovi

– Porodično smo avanturisti, volimo putovanja. Često neplanski odemo negdje, makar i za vikend. Sina sam od malena navikla da putujemo pa mu ne padaju teško ni najduži letovi – kaže Slađana za naš magazin i dodaje da je Tajland magična zemlja koja se jednostavno mora doživjeti. Uživala je kako u čarima Phuketa, tako i živopisnog Bangkoka.

– Predivni i srdačni ljudi, hrana po našem ukusu, more, sunce i bezbroj atrakcija za vidjeti. Hramovi su nezaobilazni, kao i utočista za životinje. Oduševila su me, budući da volim životinje i ne podržavam cirkuske atrakcije. Također, njihove pijace su neponovljivo iskustvo. Na njima se odvija život. Prirodne ljepote Tajlanda ostavljaju bez daha. Sigurno je da ću se s porodicom vratiti na ovo čarobno mjesto.

 

Osim u obilasku znamenitosti, Slađana uživa i u neizostavnom shoppingu.

– Nismo baš oni klasični turisti koji sve obilaze, ipak volimo odmor i mir. Naravno, shopping je sastavni dio svakog putovanja. Pronašla sam predivnu prirodnu kozmetiku, neke ručne radove, asesoare, ukrase…

Na koju god tačku svijeta da je put odvede, Slađana koristi priliku i da upozna lokalno stanovništvo i neke njihove običaje. To je, ističe, i najveća čar putovanja.

– Kroz lokalno stanovništvo upoznate zaista dušu mjesta na kojem se nalazite. Volimo da vidimo njihov način života, ali ovdje ima jako puno ljudi s naših prostora, kao i svugdje po svijetu, pa se s njima družimo, jer su skoro kao domaći – govori nam i otkriva kako u putovanjima naročito uživa njen četverogodišnji sin Kan.

 Sin Kan

Kako dječak biva stariji, tako se mama trudi da ga što bolje pripremi za svakodnevne obaveze, naročito predškolske, koje ga uskoro očekuju.

– Stroga sam koliko mislim da treba, odnosno više sam pravična. Postoje pravila i granice koje djetetu ne dopuštam da pređe, ali zaista imam dijete za poželjeti. Kada krene u predškolsko, to će biti neko novo iskustvo za sve nas. Kan ima radne navike kako iz kuće, tako i iz vrtića. Uči stvari od prvih igračaka pa sve do škole, zna šta mora da složi, gdje šta da ostavi i držimo se dogovora – govori Slađana i otkriva nam radne planove za ovu godinu.

– Čeka me nova pjesma, novi spot, u planu je i album. Idem korak po korak, ne žurim, jer imam vrhunske saradnike i zajedno donosimo odluke u vezi s mojom karijerom.

Pročitajte još