Roksanda Ilinčić: Tri destinacije za zimsko uživanje

Piše: Redakcija

Modna dizajnerica Roksanda Ilinčić zimski odmor tradicionalno  provodi s porodicom i prijateljima, a pravilo je da svake godine posjeti tri destinacije. Sa suprugom Philipom i osmogodišnjom kćerkom Efimijom za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika prvo posjeti švicarske Alpe, gdje uživa u luksuznoj ponudi terma u Valsu.

– Iskustvo kupanja u toploj vodi dok ste okruženi snijegom i ledom je nevjerovatno – otkrila je Roksanda za strane medije.

Ovakav izbor ne iznenađuje, budući da Roksanda pripada samom vrhu svjetske modne elite. Kreacije ove rođene Beograđanke s adresom u Londonu nose kako holivudske zvijezde, tako i pripadnice plave krvi.

A koliko je moda bitna i na zimskom odmoru, najbolje pokazuje hotel „Waldhaus“ u Flimsu, koji je prepoznatljiv i po raskošnom spa centru, koji Roksanda ne zaobilazi prilikom zimskom odmora.

 – Ovo je savršena lokacija za novogodišnje proslave, kada gosti oblače ekstravagantnu odjeću, pri tome mislim na balske haljine. Služi se domaće švicarsko vino i medenjaci – kaže ona.

Roksanda ističe da je privlače mjesta koja imaju arhitektonsku vrijednost, što je svakako razlog zbog kojeg je kao treću destinaciju bira skijaški centar Laax koji posjećuje s prijateljima. No, lokalni rudnici nisu jedina znamenitost koja je svake godine vraća na ovu destinaciju.

– U Laaxu ima toliko skijaških prodavnica i svake godine kupujem novu opremu. Za razliku od mog supruga, ja nisam vjerna brendovima i više pažnje posvećujem bojama i usklađenosti nego funkcionalnosti opreme – otkriva ona.

SAVJET PRIJE PUTA:

– Stvarno mi je važno da koža bude hidratizirana kada idem na skijanje. Ujutro koristim ulje “Aesop Damascan Rose Facial Treatment”, a navečer, umjesto uobičajene kreme, nanosim balzam za usne, koji je, također, neophodan za zaštitu od Sunca, kao i velika količina kreme sa zaštitnim faktorom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti