Penelope Cruz: Kad ne radim, ja sam majka

Piše: Redakcija

Popularna glumica Penelope Cruz (44) slovi za jednu od najljepših i najbolje odjevenih žena. Majka je dvoje djece, vlasnika Oscara, ali i srca španskog glumca Javiera Bardema

Jutarnja rutina

Svako jutro nakon buđenja popijem čašu vruće vode s limunovim sokom i često odlazim na detoksikacijske dijete koje mi pomažu u održavanju zdravlja. Lice treba stalno čistiti, to je moja obavezna jutarnja rutina prije nego što nanesem kremu za lice.

Koža

Popularna glumica veoma vodi računa o količini tekućine koju unosi u organizam. Svakih šest do osam sedmica odlazi na tretmane lica kojim održava mladalački izgled kože. Potrebno joj je šest sati sna da bi se osjećala dobro.

Kosa

Kosu nikada ne tretira jakim preparatima i proizvodima, nego je održava zdravom s uobičajenim hidratantnim uljima, maskama i regeneratorima.

Obrve

Devedesetih su, naime, u modi bile veoma tanke i pincetom počupane obrve, tog perioda će se sjetiti mnoge dame. Međutim, giste obrve su danas hit, to zna i lijepa Španjolka, te iz kuće ne izlazi prije nego što iscrta obrve.

Usne

Najbolji ruž za usne je u crvenoj, rozoj i smeđoj boji, tako se najbolje naglase usne. Privatno uživam u nude nijansama ruževa. Lancôme Color Design Lipcolor, Trendy Mauve i L’absolu Rouge hidratantni ruževi za usne su moji favoriti!

Oči

Dobra maskara je njena mala crna haljina za oči. Nanosi nekoliko slojeva maskare, te tako njeno lice dobija željeni oblik.

Tjelovježba i ishrana

U teretani provodi sat dnevno, voli klasični balet, jogu i pilates. O kaloričnoj ishrani ne brine budući da je od 2000. godine vegetarijanac, preferira hranu koja ne stvara nadutost.

View this post on Instagram

What an amazing show!! @chanelofficial #metiersdart #karl

A post shared by Penélope Cruz (@penelopecruzoficial) on

Mamina učenica

Ljubav prema industriji ljepote rodila se u djetinjstvu. Majka joj je bila frizerka i imala je svoj salon. Penelope je svaki dan nakon škole odlazila u salon i pretvarala se da radi zadaću, ali je zapravo gledala kako njena mama uređuje frizure mušterijama, upijajući tako beauty savjete. Danas uživa u feniranju drugih, a nije joj strano i da nekoga od svojih prijatelja ili porodice ošiša.

Brak s glumcem

S 18 godina se prvi put pojavila na malim ekranima, od 2010. godine je u braku s kolegom, glumcem Javierom Bardemom. Vjenčali su se na intimnoj ceremoniji u kući prijatelja na Bahamima. Prvo dijete, sina, dobili su godinu poslije, 2011., u Los Angelesu, a dvije godine kasnije i kćerku, s kojom je dolazila i u Sarajevo tokom snimanja filma „Twice Born“. Velika je zagovornica dojenja djece, a zanimljivo je da su ona i suprug jedino dvoje Španaca koji su osvojili Oscara. Nerazdvojni su i prkose stavu kako danas brak nije najbolje 24-satno zajedničko druženje.

Majčinstvo

Nerijetko odlazimo na odmor, jer djeca su mala, a tu su i naši poslovi. Putujemo onoliko koliko moramo. Od svoje djece sam u proteklih sedam godina bila odvojena samo dan i po, to sam učinila tri puta. Kad ne radim, vrijeme koristim da budem majka. Mogu i kuhati, ali nikada u tome neću biti baš dobra

Večernja rutina

Večernja rutina uključuje pranje lica sapunom i vodom, nanošenje mlijeka za čišćenje i piling kože. Potom slijedi nanošenje hidratantne maske i kreme protiv bora.

Sestrinska veza

Penelope nije jedina zvijezda u svojoj porodici. Njena mlađa sestra Monica također je glumica. Osim ljubavi prema sedmoj umjetnosti, i jedna i druga su velike zaljubljenice u ples. Zanimljivo je da je Penelope devet godina pohađala časove baleta, a tek nakon toga krenula na časove glume. Za razliku od Penelope koja je ostvarila holivudski uspjeh, Monica je glumačku karijeru uglavnom gradila na području Evrope, igrajući u španskim, francuskim i italijanskim filmovima. Sestre Cruz veoma su bliske, o čemu najbolje svjedoči podatak da je Monica 2010. godine, nakon što je Penelope saznala da je u drugom stanju, umjesto nje snimila scene za film „Pirati s Kariba: Nepoznate klime“. Publika nije primijetila razliku, budući da dvije sestre veoma liče jedna na drugu.

Slikovni rezultat za monica and penelope cruz



6 sati sna mi je potrebno svaki dan da bih funkcionirala

3 puta bila odvojena od djece

18 godina je imala kad se pojavila na malim ekranima

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti