Zvijezde otkrile kako su dobile svoje umjetničko ime

Piše: Redakcija

Poznato je da brojne svjetski poznate zvijezde ne koriste svoje pravo ime, no, ono što je manje poznato je kako su dobile umjetnička imena koja koriste. Pojedini poznati su sami sebi izabrali scensko ime, a iza nekih imena stoje zanimljive priče. Donosimo vam nekoliko njih. 

 1. The Weeknd

The Weeknd

Pravo ime slavnog repera je Abel Makkonen Tesfaye, a umjetničko ime koje koristi inspirirano je njegovim napuštanjem srednje škole i odlaskom od kuće tokom jednog vikenda. Slovo “e” je izbacio iz imena zbog autorskih prava. 

2. Pink

Pravo ime slavne pjevačice je Alecia Beth Moore, a nadimak po kojem je prepoznatljiva je dobila sasvim slučajno. 

– Moj najbolji drug nikada prije nije vidio vaginu, pa me je zamolio da mu pokažem. Kada sam to uradila rekao je: “Roza je””. Od tada su svi počeli da me zovu Mr. Pink – otkrila je pjevačica u jednom od intervjua. 

3. Nicki Minaj 

Nicki Minaj

Pravo ime joj je Onika Tanya Maraj, a prijatelji su je još kao dijete zvali Nicki, što je deminutiv od Onika. Kada je potpisala ugovor s prvom producentskom kućom, producent ju je ubijedio da prezime promijeni u Minaj. 

– Borila sam se protiv toga, ali su me na kraju ubijedili. Nikada mi se nije sviđalo – priznala je ona. 

4. Lana Del Rey 

Lana Del Rey

Pravo ime poznate pjevačice je Elizabeth Woolridge Grant, ali je na početku svoje karijere promijenila ime. 

– Znala sam da želim ime koje zvuči egzotično i koje će me podsjećati na floridsku obalu odakle potičem – rekla je ona. 

5. Lady Gaga 
 

Njeno pravo ime je Stefani Joanne Angelina Germanotta, a nadimak joj je dao producent Rob Fusati s kojim se u to vrijeme zabavljala, a koji je njen glas i stil upoređivao s pjesmom “Radio Gaga” grupe Queen. 
 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti