Raskošne princeze: Na modu troše milione

Piše: Redakcija

Modni blogeri koji prate kraljevsku porodicu detaljno su popisali sve njihove toalete, cipele, nakit i dodatke koje su u prošloj godini nosile europske kraljice i princeze. Naravno oni su izračunali i koliko su sve to platile. Svi podatci nisu dostupni javnosti ali neki pak jesu kao na primjer da li je neki nakit poklonjen ili su ga kupile, te da li su neki modeli haljina šiveni po narudžbi i za njih se rijetko kad može dobiti cijena.

Kako su uspjeli izračunati najraskošnija je bila Meghan Markle koja je na odjeću i modne dodatke potrošila 479 hiljada eura. Nju slijede danska princeza Mary koja je prošle godine potrošila 103 hiljade eura za 105 odjevnih kompleta. Grofica od Wessexa, Sophie, sa 86 hiljada za 60 toaleta, te vojvotkinja od Cambridgea sa 80 hiljada za 81 toaletu, dijele treće mjesto kada su troškovi za modu u pitanju.

https://www.instagram.com/p/BsItMDclAoU/

Na četvrtom mjestu se nalazi Charlene od Monaka koja je i po mnogočemu prva na listi. Naime, prošle godine je potrošila 61390 eura za 24 toalete za koje su modni blogeri uspjeli pronaći podatke, što znači da je prosječna cijena toaleta bila 2557 eura. Cijena njenih toaleta je viša od prosječne cijene modnog kompleta svih drugih žena s ovog popisa.

https://www.instagram.com/p/BbRw1rKBmZt/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti