Koliko često perete veš? Ovo bi vas moglo iznenaditi

Piše: Redakcija

Pranje veša jedan je od kućanskih poslova koji mnoge ne vole. Iako je riječ o nužnosti, ne može se poreći da može biti zamorno i dosadno.

Prema društvenoj aktivistikinja dr. Holly Kaye-Smith s australskog Univerziteta Western Sydney mogli bismo, i trebali, veš prati mnogo manje.

– Jednostavne promjene u modi i navikama pranja veša mogu pomoći u borbi protiv klimatskih promjena. Trebaju nam rješenja koja se fokusiraju na ljude (a ne na proizvode) kako bismo pomogli okolini. U principu jednostavne promjene u svakodnevnim rutinama mogu imati veliki utjecaj – rekla je ona.

Smith kaže da pranje odjeće koja nije prljava, koristeći štetne deterdžente, i paljenje mašine tokom cijele godine, a mala promjena u tim navikama može imati veliki utjecaj na prirodu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti