Muškarci se zaljubljuju puno brže i jače od žena

Piše: Redakcija

Ustaljena je norma kako su žene te koje se u odnosu brže vežu, a samim time i zaljubljuju. One su te koje malo polude, opsjedaju svoje partnere i postaju posesivne, barem tako muškarci misle.

No, ipak su istraživanja dokazala kako te tvrdnje i nisu baš istinite. Danas su djevojke mnogo opuštenije, hladnije i staloženije u odnosu na muškarce koji su postali nježniji i zaljubljeniji. 

(FOTO: Pixabay) 

Jedno je istraživanje, koje je uključivalo 172 studenta, pokazalo kako su muškarci ti koji prvi izjavljuju ljubav.

– Mislim da žene nesvjesno odgađaju ljubav prema muškarcima – rekla je tada voditeljica studije Marissa Harrison.  

Rezultati su pokazali kako se muškarci zaljubljuju u roku od nekoliko sedmica, dok je ženama za to potrebno ipak nešto više. Kao mogući razlog navode navode seks koji muškarci često izjednačuju s ljubavlju. 

Možda se žene percipiraju kao manje racionalne kada je o ljubavi riječ zato što imaju veći kapacitet za obradu emocionalnih iskustava. Danas, svakako, muškarci pokazuju više emocija nego što su ikada do sad, dok su se žene zatvorile u sebe. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti