Šest malih evropskih gradova koje morate posjetiti u 2019. godini

Piše: Redakcija

Ako volite fotogenične gradove u kojima imate šta za vidjeti, a ne volite previše turista, onda u 2019. godini morate posjetiti ova mjesta.

Cesky Krumlov, Češka

Samim ulaskom u ovaj slikoviti starinski gradić imat ćete osjećaj kao da ste otkrili neku novu dimenziju u prostoru koja vas vraća u prošlost. Ovaj grad oduševit će vas starinskim kamenim popločanim ulicama i bajkovitim mostovima na svakom koraku.

Hallstatt, Austrija

Ovaj gradić smješten na obali jezera ima status UNCESCO-ve baštine. Proglašen je i najljepšim mjestom na jezeru, i to u cijelom svijetu. Inače, Hallsatt turisti posjećuju zbog rudnika soli.

Bruges, Belgija

Ovaj grad postaje sve poznatiji među turistima i to iz jednog velikog razloga, njegove fotogeničnosti. U centru se nalaze građevine koje podsjećaju na Lego kockice, toplih boja koje stvaraju pravu ugodnu atmosferu.

Bled, Slovenija

Jezero Bled je jedna od najposjećenijh prirodnih atrakcija u Sloveniji. Ovo prekrasno jezero je smješteno na 475 m nadmorske visine na sjeverozapadnom dijelu slovenskih Alpa.

Sintra, Portugal

Ako tražite odredište kao iz bajke, započnite planirati putovanje u Sintru. Maglovito vrijeme i pogled s dvorca Sintre koji se pruža na brežuljke odvest će vas iste sekunde u pravu bajkovitu priču.

Pročitajte još