Kevin Hart neće voditi ovogodišnju ceremoniju dodjele Oscara

Piše: Redakcija

Nakon afere s homofobnim tvitovima glumac Kevin Hart odustao je od vođenja ceremonije za dodjelu Oscara. U petak američki komičar rekao je da neće voditi 91. dodjelu Oscara, nakon protesta u vezi njegovih starih homofobnih tvitova.

– Odlučio sam ne voditi ovogodišnji Oscar. Iskreno se izvinjavam LGBTQ zajednici zbog mojih bezosjećajnih riječi u prošlosti – napisao je u petak na društvenoj mreži Twitter.

Sat vremena prije toga objavio je video i na Instagramu u kojem je ispričao šta je tražila Akademija filmske umjetnosti.

– Odlučio sam preskočiti izvinjenje. Razlog je što sam na to odgovorio već nekoliko puta – kazao je glumac i dodao da je dosta napredovao od vremena kada je postavljao takve tvitove.

– Bit ću svoj, držat ću se svojih stavova – dodala je zvijezda filmskih komedija “Tajna služba” i “Get Hard”.

Ovogodišnja dodjela oskara održat će se 24. februara u holivudskom Dolby Theatru.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti