Za njih tvrde da kontrolišu svijet: Ovako izgledaju najmoćnije porodice

Piše: Redakcija

Vjerovatno ste čuli teoriju da sav novac na svijetu kontrolišu najbogatije porodice. Neki od njih žele da budu viđeni i da se o njima što više zna, dok ima i onih koji svoj život skrivaju od očiju javnosti. Ipak postoji jedna sličnost među njima, a to je njihov društveni status i njihov položaj u društvu. Okruženi su mnogim misterijama, a pojedini misle da upravo oni kontrolišu predsjednike u svim zemljama svijeta.

Rockefellerovi

Postoje mnoge legende o količini novca koje posjeduje porodica Rockefeller. Niko ne zna tačan broj novca sa kojim raspolažu, a neki izvori potvrđuju da je u njihovom posjedu od 1 do 3 triliona dolara. Porodica je postala poznata zahvaljujući Johnu Rockefelleru, koji je postao prvi milioner u ovoj porodici. Krajem 19. stoljeća porodica je kontrolisala 90% cjelokupnog tržišta nafte u SAD-u. Skoro sve moderne naftne kompanije u SAD-u počele su s ovom porodicom.

Oba svjetska rata samo su poboljšala stanje u porodici, a pomagali su obje strane kako Njemce tako i saveznike. Sada pored banaka i nafte rade i u dobrotvorne svrhe i zarađuju na kripto vrijednostima.

Teoretičari zavjere vjeruju da su članovi ove porodice upravljaju predsjednicima i vladom svih zemalja svijeta.

Porodica Morgans

Višestruke političke teorije vjeruju da Morganovi određuju politički tok SAD-a i kontrolišu sve banke u svijetu. Prvo financijsko carstvo postigao je John Pierpont Morgan, tako što je prodao oružje tokom građanskog rata i skoro pa je krivično gonjen zbog toga, a 1907., je zaustavio kolaps bankarskog sistema.

Čak i sada oni su jedna od najuticajnijih porodica u bankarskoj sferi. Imaju svoje ogranke kako u SAD-u tako i u Europi. Neki članovi ove porodice također koriste General Motors i General Electric za kontrolu.

Kuća Saud

Kuća Sauda je kraljevska dinastija koja je vladala Saudijskom Arabijom od 1932. godine. Glava porodice je Salman bin Abdulaziz Al Saud, a broj članova porodice u ovoj dinastiji iznosi oko 25.000. Glava porodice ima apsolutnu političku moć, a članovi porodice imaju važne vladine i vojne položaje. Članovi ove porodice mogu dobiti svaki posao koji požele u zemlji, a također kontrolišu 20% globalnih rezervi nafte.

Kuća Windsor

Windsor kuća je ustvari kraljevska porodica Velike Britanije. Trenutno je glava porodice kraljica Elizabetha II, ali i načelnik crkve i vrhovni komadant vojnih snaga Britanije. Ona je također i monarh u 15 nezavisnih zemalja. Svi članovi kraljevske porodice žive u skromnom životu, služe vojsci i rade u dobrotvornim organizacijama.

Oppenheimers

Oni posjeduju najveći dio svjetskih rezervi zlata. Prva osoba iz ovog klana je Ernest Oppenheimer, koji se preselio u Južnu Afriku gdje je postao šef jedne od kompanija za dijamant. Ubrzo je manipulisao cijelim svjetskim tržištem dijamanata. Sada ovim carstvom upravlja njegov unuk Nicky. Porodica proizvodi i prodaje ne samo dijamante, već i zlato, gvožđe, platinu i industrijske minerale.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti