Charlize Theron: S 43 godine mladolika bez estetskih operacija

Piše: Redakcija

Jedna od najljepših holivudskih glumica Charlize Theron otkriva za Harper’s Bazaar kako bez estetskih operacija održava mladolik izgled, savršenu put i odličnu formu iako su joj 43 godine.

Samohrana majka dvoje školaraca voli rano ustajati pa već u 5:45h ispija kafu i priprema se za dan. Za Theron vrijedi parola “manje je više”, a kad smo kod starenja, svoje bore voli. Ovo su beauty tajne Charlize Theron.

Koža

– Moja djeca odlaze svaku večer na spavanje u isto vrijeme nakon čega se i sama pripremam za počinak. Počinjem s čišćenjem lica, a postupak je drugačiji, nego što je bio u 20-ima i 30-ima – kaže Theron.

Jutarnja rutina

– Ustajem zaista rano. U 5:45h. Ja sam samohrana majka s dvoje djece. Spremam im doručak, užinu za školu i vodim ih na autobus. Kad se ustanem samo operem lice hladnom vodom i stavim kremu za sunčanje – kaže glumica.

Večernja rutina

– Očistim lice, stavim serum, kremu za područje oko očiju i vrlo dobru hidratantnu kremu.

 

Kosa

– Najviše trikova za ljepotu čula sam od drugih žena. Mi žene trebamo što više toga dijeliti jedne s drugima i bit ćemo još ljepše – poručuje Charlize.

– Neko mi je davno rekao da probam ricinusovo ulje. Jednom ili dvaput sedmično kosu bogato nahranim ricinusovim uljem i izmasiram tjeme kako bi potaknula cirkulaciju i rast kose. Kosa mi je zaista puno jača – otkriva Theron.

Prehrana 

Što više sirovih namirnica, lokalnog i sezonskog voća i povrća. Charlize kaže da je odavna naviknula kalkulirati koliko je pojela i koliko je vježbala.

– Ako se ne krećem dovoljno, ne smijem puno jesti. Iskrena sam prema sebi.

Tjelovježba

– Totalno sam se zaljubila u pilates. U potpunosti je promijenio izgled mog tijela. Kada idem na trening, a djeca me pitaju gdje idem, kažem im:

– Idem na mjesto na kojem činim da mi srce još jako dugo kuca i bude zdravo – kaže 43-godišnjakinja. 

Beauty trik

Theron smatra da su na ženi najljepše trepavice i da ih treba istaknuti.

– Uvijač za trepavice sam otkrila kada sam imala 15 godina. Od tada ne izlazim iz kuće bez uvijača.  Uvijene trepavice su kao “face-lift” – otrkiva Charlize. Za potpni efekt na trepavice stavlja maskaru i to je to.

Beauty ikona

Mama.

– Imam živa sjećanja na trenutke kada se moja mama 70-ih spremala pred ogledalom. Vodila je građevinsku firmu i znala imati sastanke na kojima je bilo 20 muškaraca i ona jedina žena. Gledajući je kako se šminka pomislila bih: ‘Wow, ovo je nevjerovatno’. Njeno samopouzdanje me je impresioniralo.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti