Plaćaju visoku cijenu za rođenje, ali i šutnju: Slavne žene više ne rađaju

Piše: Redakcija

Sve više poznatih žena, ali i muškaraca odlučuje se za to da njihovu djecu na svijet donesu surogat majke. Pop-zvijezda Robbie Williams i njegova supruga Ayda Field u septembru su postali roditelji treći put. Upravo i njihovu djevojčicu Collete Coco Josephine rodila je surogat majka. 

View this post on Instagram

Who's ready for the start of the live shows tonight?

A post shared by Robbie Williams (@robbiewilliams) on

– Porodica dolazi u raznim formama, a ovu mladu damu koja je biološki naša rodila je surogat majka kojoj smo vječno zahvalni –napisala je Ayda na Instagramu.

Fudbaler Cristiano Ronaldo ima četvero djece, a troje su rodile surogat majke. Majci koja je nosila njegovog najstarijeg sina plaćeno je skoro dva miliona dolara da se odrekne prava na sina i da šuti zauvijek. On je prošle godine dobio i blizance, a šutnju je platio ponovo po istoj cijeni. 

View this post on Instagram

Mis amores ❤️❤️❤️❤️

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Supermodel i voditeljica Tyra Banks 2015. godine je otkrila kako ima problema s plodnosti, ali da joj je želja imati porodicu s dečkom Erikom Aslom. Samo nekoliko mjeseci poslije, u početkom 2016. godine, objavili su rođenje dječaka Yorka, kojeg su nazvali čudom. Naravno, Yorka je rodila surogat majka, a Tyra je na Instagramu napisala kako se mole i za druge koji mogu na ovaj način povećati porodici.

View this post on Instagram

Keep calm and cherry on! 🍒

A post shared by Tyra Banks (@tyrabanks) on

Glumica Sarah Jessica Parker i njen suprug Matthew Broderick dobili su sina Jamesa Wilkieja 2002. godine, ali kasnije nisu mogli proširiti porodicu. Kada je Jamesu bilo 6 godina, Parker je otkrila da očekuju dolazak na svijet blizankinja Marion i Tabithe, zahvaljujući surogat majci.

Nicole Kidman je usvojila Connora i Isabelle s bivšim suprugom Tomom Cruiseom. Kćer Sunday rodila je nakon udaje za Keitha Urbana, a dvije godine kasnije iznenadili su svijet kada su objavili da su dobili još jednu kćer – Faith, koju je rodila surogat majka.

View this post on Instagram

Off to talk about films. #TIFF18

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti