Ponestalo vam je ideja za večeru? Donosimo vam super recept koji je gotov za 15 minuta

Piše: Redakcija

Najavili su vam se gosti na večeru, a vi ne želite vrijeme provesti u kuhinji, a gostima želite pokazati vaše kulinarsko umjeće, zbog toga smo za vas pripremili recept idealan za četiri osobe. Vaše je samo da slijedite detaljne upute i spremite dobru večeru za samo 15 minuta.

 

Sastojci:

300 g miks salate (rukola, bebi špinat, radič)

500 g pilećeg fileta (4 manja komada)

2 kašike maslinovog ulja

So,biber

5 g crvene paprike

5 g bijelog luka u prahu

5g ljute sudžuk paprike

 

Za dresing:

3 kašike maslinovog ulja

1 kašika meda

1 limun

1/2 kašičice senfa

 

Priprema:

U jednu posudu stavite sve suhe začine i jednu kašiku maslinovog ulja, a potom dodajte i pileći file u posudu i izmiješajte. Ostavite u frižider da se marinira, a za to vrijeme možete pripremiti dresing. Mješavinu salata operite i stavite da se ocijedi višak vode, a u drugu posudu pomješajte maslinovo ulje, med, sok od limuna i senf. Na zagrijanom maslinovom ulju ispecite pileći file po pet minuta na svakoj strani. Ukoliko volite više pečeno meso pecite ga još nekoliko minuta. U tanjir stavite salatu i prelijte je dresingom a na salatu redajte piletinu, uz ovu salaticu možete servirati i po krišku limuna.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti