Primijetili ste da Meghan Markle stalno nosi plavu boju? Sada vam otkrivamo i razlog

Piše: Redakcija

Kada pogledamo fotografije vojvotkinje Meghan Markle možemo zaključiti da otkako je ušla u kraljevsku porodicu najčešće je oblačila kombinacije plave boje. Također, na svojoj prvoj turneji u Australiji nosila je većinom plavu boju. Stručnjaci su konačno zaključili zašto se baš odlučuje za ovu boju.

Meghan je pokazala da posjeduje pravo malo carstvo kada je odjeća u pitanju, na čemu joj zavide mnoge žene. Zahvaljujući elegantnim stajlinzima vojvotkinja se brzo našla na mjestu modne ikone. Ona je i trenutno najpopularnija članica kraljevske kuće, jer kako svi znamo očekuje svoje prvo dijete, pa nije ni čudo da su svi primjetili njenu omiljenu boju.

Kada su stručnjaci pobrojali njene dosadašnje stajlinge, zaključili su da se uglavnom opredjeli za tamno plavu boju, a otkrivaju nam i zašto. Kako oni tvrde ova boja idealna je ukoliko želite istovremeno izgledati profesionalno ali i elegantno. Meghan je takozvanom navy nijansom željela ostaviti dojam ozbiljne članice kraljevske kuće, koja može sa mnogo pažnje, ljubavi ali i profesionalnosti obavljati zadatke koje joj je povjerila baka njenog supruga Harryja, Elizabetha II.

– Kad se radi o psihologiji boje, plava se odnosi na um. Tamnije nijanse plave sugerišu na povjerenje, logiku i znanje. Priopćuju dužnost i profesionalnost i daje joj se više emocija nego crnoj boji – objasnila je Karen Haller, psihologinja koja se specijalizirala za boje.

Vjerovatno zbog toga je Markle i ponijela toliko plavih kreacija na svoju turneju po Australiji, gdje je čak promijenila 41 kombinaciju.

– Podsvjesno se htjela dokazati i pokazati da će svoju prvu veliku turneju odraditi bez greške. Noseći plavu htjela je zadržati koncentraciju i fokus na dužnosti koje se od nje očekuju – zaključila je stručnjakinja.

https://www.instagram.com/p/BplKpDYFAsy/

https://www.instagram.com/p/BpKfEfwgP1_/

https://www.instagram.com/p/Bo4Ib6IgYaf/

https://www.instagram.com/p/BoH1wTIgSwz/

https://www.instagram.com/p/Bm6eblMAeB1/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti