Shannen Doherty o zdravstvenim problemima: Bila sam izgubljena, ali me je bolest natjerala da se borim

Piše: Redakcija

Zvjezda hit serija “Beverly Hills” i “Čini” Shannen Doherty koja posljednje tri godine vodi bitku s karcinomom dojke progovorila je o svom stanju i o tome kako se nosi sa zdravstvenim problemima. Popularna “Prue” posljednje tri godina rijetko se pojavljivala na filmskim ekranima upravo iz zdravstvenih razloga. Nakon što joj je 2015. dijagnostikovan karcinom dojke Shannen je počela svoju bitku za život, a veliki problem joj je predstavljao spor s bivšim menadžerom zbog neplaćanja zdravstvenog i socijalnog osiguranja što joj je otežalo liječenje jer nije mogla pravovremeno dobiti adekvatnu medicinsku njegu. Ipak, gostujući u emisiji “Good Morning America” Shannen je otkrila  da joj bolest pomogla da postane bolja glumica. 

Doherty je istakla kako su joj savjeti drugih pacijentkinja i oboljelih od karcinoma pomogli da istraje u svojoj borbi i vratili vjeru i nadu da će uspjeti izboriti se s bolešću. 

– Znam dijeljenja  informacija mi je pomoglo, jer su mi prelijepe priče drugih ljudi  dale nadu, podršku i ljubav. Stvarno mi je pomoglo –  rekla je.

Naime, ona je tokom postoperativnog procesa prolazila  kroz jako teške trenutke, osjećala je strah i neizvjesnost, a uprkos uspješnim tretmanima s nelagodom je iščekivala svaku kontrolu i analizu. Shannen Doherty stekla je svjetsku popularnost hit serijom Beverly Hilly u ulozi Brende a potom i u seriji  “Čini” gdje je glumila jednu od sestara. Bila je udata za Ashleya Hamiltona, a potom i za Ricka Salomona. 

Pročitajte još