Vikend projekti: Pripremite dom za hladnije dane

Piše: Redakcija

Kraj ljeta je sjajna prilika da se naprave neke promjene u kući kako bi dom bio spreman za uživanje tokom jeseni i zime. Radi se o manjim projektima u različitim prostorijama koji mogu da se završe za jedan vikend, a obezbijede vam mir tokom dugog perioda.

Obnovite ulazna vrata

Počnite od ulaznih vrata jer su ona i prva stvar koju svi vide, i oni koji vas posjećuju i vi koji živite u kući. Ako su vrata dotrajala, ne pružaju dovoljno sigurnosti, čini vam se da nema dovoljno zvučne i toplotne izolacije, vrijeme je da ih zamijenite. Potražite nova vrata i obezbijedite svoj mir i toplotu za hladnije dane. Ako su vrata još uvijek u dobroj funkciji, ali vam se ne dopada kako izgledaju, možete ih ofarbati i bojom im potpuno promijeniti izgled.

 

Postavite nove police

Polica nikad nije previše, uvijek ima novih uspomena i detalja koje treba izložiti. Police iza sofe mogu da budu pravo osvježenje u dnevnom boravku. Police će izmijeniti svaku prostoriju u kojoj imate slobodan prostor za njih pa razmislite gdje bi bilo baš praktično i lijepo da ih postavite.

 

Zalijepite tapetu

Ako želite smjelu promjenu, a da to bude sa što manje muke odlučite se za postavljanje tapete na centralni zid ili na zid koji se nalazi iza trpezarijskog stola, jer je i to upadljiva pozicija. Birajte tapetu koja se ili uklapa sa stilom i bojom namještaja ili onaj koji se ističe kontrastom i dezenom.

Pročitajte još