Možete li živjeti dva mjeseca bez mobitela: Jedna je žena je to uspjela, a  njeno iskustvo je nevjerovatno

Piše: Redakcija

Blogerica i novinarka Virginia Tapp bila je, poput većine, ovisna o svom mobitelu. Koristila ga je od trenutka kad bi ujutro otvorila oči do trenutka kad bi zaspala.

Kada je osjetila da je njena navika postala nešto više, odlučila je stati na loptu. Odrekla se svog iPhonea na dva mjeseca, a umjesto njega nabavila je “obični” mobitel s tipkama.

-Stalno sam provjeravala svoj telefon. Kao da mi je neki glas iznutra govorio svakih 10 do 20 minuta da ga moram provjeriti. Otključala bih ga i zaboravila zašto sam uopće to učinila. Prestala sam gledati TV, čitati knjige, raditi išta što nije na iPhoneu. Napuštala bih druženja da provjerim mobitel, koristila sam ga čak i u vožnji. Radije sam bila na mobitelu nego se igrala s djecom ili razgovarala s mužem-opisala je svoj nezdrav odnos s mobitelom.

Na početku joj je, kaže, bilo teško jer je bila naviknuta na svoje rituale koji su uključivali mobitel. No, uspjela se nositi s tim.

-Otkad sam prestala koristiti iPhone radim mnogo više toga. Više gledam svoju bebu. Strašno je koliko sam toga propustila u njenih prvih nekoliko mjeseci, dok sam stalno bila na mobitelu. Koliko sam osmijeha propustila. Sad sve to popravljamo. Uopće nemam potrebu tražiti svoj mobitel dok je dojim, imam te njene oči, sasvim su mi dovoljne. Ponekad pametni telefoni uopće nisu pametni-napisala je na svom Instagramu.

Opisuje je kako se osjećala nakon dva mjeseca nekorištenja iPhonea.

-Ponovno čitam knjige. Povezala sam se sa svojom djecom na način na koji nikad ne bih da stalno buljim u mobitel. Pričam sa suprugom, gledam svoje dijete dok dojim. A najbolje od svega, ponekad samo sjedim i razmišljam. Shvatila sam da ništa nije toliko važno da ne može pričekati do jedan popodne ili do osam navečer. Jednostavno nisam toliko važna. A ako je toliko važno, zovi me-zaključila je.

Pročitajte još