Mezoterapija: Dašak mladosti koji se kupuje

Piše: Redakcija

U pedesetim sam godinama, koje su, kažu, posebne za ženu i u kojima treba znati uživati. I zaista, još sam puna života, ideja, energije, osjećam se mladom, ali me ni tijelo ni ogledalo ne slušaju kao nekad… Pomalo me hvata panika, jer ni skupe kreme i puderi više ne mogu sakriti bore, koje su svakim danom sve vidljivije i zbog kojih mi se sve manje sviđa moj odraz u ogledalu. Postoji li uopće način da se ublaže već nastale i uspori pojava novih bora, a da se ne mora “pod nož”?

Odgovor sam potražila u Akademiji Ljepote Rijalda. Vlasnica Akademije, Rijalda Mujanović, dipl. dermatologinja i kozmetologinja, objasnila mi je da je to što želim moguće postići mezoterapijom – medicinskom metodom kojom se korigiraju razni nedostaci na licu i tijelu. Aktivne supstance, vitamini, minerali, aminokiseline i drugi sastojci, koje ona odredi prema tipu i stanju kože, ubrizgavaju se s mnogo uboda malim iglama.

Veoma sam osjetljiva na fizičku bol i, iskreno, nisam bila oduševljena saznanjem da će mi lice bockati iglice, ali odlučila sam se za tretman mezoterapijom i prepustila vještim Rijaldinim rukama. I nije bilo strašno, naprotiv, bockanje iglicama je, ustvari, poput blagog peckanja i ne traje dugo, a užitak koji je uslijedio uz masku s toplom čokoladom i omamljujući miris omiljenog slatkiša jedva čekam da osjetim ponovo, jer se za najbolji učinak preporučuje šest tretmana u razmacima od sedam do 10 dana.

– Vitaminski kokteli podmlađuju kožu lica, dok kokteli s tonizirajućim efektom stimuliraju ćelije da stvaraju sopstveni kolagen, elastin i vezivne elemente. Na taj način koža postaje čvršća, deblja i jedrija – govori Rijalda, dok mi masira lice, vrat i dekolte na kraju tretmana.

Pravo iznenađenje je nastalo kada sam narednog dana došla u redakciju. Kolegice su me gledale zaprepašteno uz konstataciju da mi brojne obaveze i naporni dani ne mogu ništa, te da izgledam skroz svježe. “To nisam ja, to je Rijaldina mezoterapija” – odgovorila sam i izazvala salvu smijeha.

Indira Pindžo

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti