Nekada je bio zvijezda The Cosby Showa, danas radi u prodavnici

Piše: Redakcija

Davne 1985. glumac Geoffrey Owens  (57) pridružio se ekipi tada već veoma popularne serije “The Cosby Show”. Najprije je igrao mladića jedne od kćerki Cliffa Huxtabla, kojeg je tumačio legandarni ii kontroverzni Bill Cosby, a kasnije je uspješno igrao i zeta. Publika ga je prihvatila i zavoljela. 

Geoffrey Owens od 1987. postaje stalni član ekipe serije The Cosby Show i uz nju ostaje sve do aprila 1992. kada je snimljena i emitirana posljednja epizoda ove tada hvaljene serije.

Iz današnje perspektive, The Cosby Show je jedna od najvećih i najznačajnijih TV serija svih vremena, koja je predmet brojnih rasprava i analiza. U vrijeme kada se pojavila na TV ekranima bila je revolucionarna jer je prikazivala ono što se tada nije moglo često vidjeti na američkoj televiziji. Bila je to priča o uspješnoj afroameričkoj porodici srednje klase, ocu i majci uspješnim ljekarima, te njihovoj djeci koja su dobro integrirana u “bijelu +” gradsku sredinu.

Danas se na seriju gleda malo drugačije, otkriva se da je njena priča pomalo patrijarhalna i konzervativna, gdje se se okreće oko “pater familiasa” koji sve najbolje zna i čije je riječ posljednja. U drugoj deceniji 21. stoljeća ipak vladaju drugačija pravila nego 1984. godine.

Dvadeset i šest godina nakon što se serija završila, “The Cosby Show” uživa i dalje respekt i kod publike starije generacije i kod filmske struke, i pored svega lošeg što se vezuje uz ime Billy Cosbya. Mnogim glumcima iz serije, ona je bila vrhunac karijere, te od njene slave žive i danas. Ili bar pokušavaju živjeti. Glumac Geoffrey Owens, kojeg je proslavila uloga zeta Billy Cosbeya, danas radi u jednoj trgovini namirnicama u New Jerseyu. Istina, nekadašnje epizode “The Cosby Showa” donose mu nešto novca, no nedovoljno.

Američke društvene mreže posljednjih dana broje o njegovom slučaju i gorkoj sudbini. Da li je pošteno da slavni ali ostarjeli glumac zarađuje pomažući kupcima na kasi? Među njegovim kolegama I među publikom nema jedinstvenog stava o tome. Ipak, svi se slažu da Geoffrey Owens pošteno radi svoj posao, koliko god taj posao možda bio neatraktivan.

– Ovaj čovjek ja častan, on ima svoje dostojanstvo izaslužuje poštovanje, on radi ono što mora kako bih uzdržavao svoju porodicu – poručuju kolege.

Inače, trgovački lanac Trader Joe, u kojem danas radi nekadašnja zvijezda TV serije “The Cosby Show”, jedan od najpoželjnijih poslodavaca u SAD, koji nudi pristojne plate, brojne bonuse te zdravstveno i penziono osiguranje. Ni sam Geofrey ne žali se na svoj posao, shvatajući da je bolje biti zaposlen i pristojno plaćen trgovački pomoćnik nego biti nezaposlen glumac. Slava je ionako prolazna. To osramoćeni Bill Cosby jako dobro zna.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti