Pale su teške riječi: Posljednja osoba s kojom je razgovarala Princeza Diana bila je njena majka

Piše: Redakcija

Meghan Markle (37) je druga generacija u žena u kraljevskoj porodici koje su imale problema s roditeljima ili bar jednim od njih.

I dok vojvotkinja od Sussexa prolazi kroz lične drame s ocem, njena je pokojna svekrva princeza Diana imala velikih problema sa svojom majkom, Frances Shand Kydd koja je preminula 2004. u 68. godini života.

Batler i kako se kasnije uspostavilo osoba od povjerenja i prijatelj princeze Diane Paul Burrell (60) prepričao je za britanske medije jedan telefonski razgovor koji se odigrao između princeze i njene majke malo prije što nego je Diana poginula 1997.

Navodno je bila riječ o princezinim ‘nepriličnim’ odnosima; s kirurgom podrijetlom iz Pakistana Hasnatom Khanom (60) i jednim od vodećih azijskih biznismena Guluom Lalvanijem (79).

– Čuo sam da me Diana zove: ‘Paule, dođi brzo’, prisjetio se Burrell i ispričao kako mu je mahnula rukom nakon čega je stao pored nje. Pokazala mu je da prisloni uho na telefonsku slušalicu kako bi čuo kako njena majka s njom razgovara.

– Prislonio sam uho na telefon koliko je bilo moguće i poslušao razgovor, iako je to zapravo bio monolog princezine majke. Glas gospođe Frances je bio prigušen ali ono što sam čuo je bila bujica zlostavljanja, psovki i potresnih nagovještaja za princezu i njeno muško društvo. Bio je to lični napad na nju i muškarce s kojima se družila te na njihova religiozna uvjerenja – ispričao je batler pok. princeze.

Burrell je još objasnio i da je Diana tada spustila slušalicu te obećala sebi kako više nikad neće pričati sa svojom majkom.

Kad su Burrella pitali za detalje oko razgovora koji je slušao on je odgovorio ‘Uz dužno poštovanje, to ne bi bilo jako ljubazno prema dami koja nije ovdje’. Nakon toga je ipak dodao da je tom prilikom majka princezu nazvala ‘ku**om’.

Prema njegovim je riječima to bio zadnji put da se Diana čula s majkom, njihov posljednji razgovor.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti