Devetogodišnji dječak se ubio jer su ga u školi zlostavljali zato što je gay

Piše: Redakcija
 
 
Rodna ideologija ili ne, manje je važno. Riječ je o teoriji. Možete u nju vjerovati, ne morate. Svejedno je dok se na kraju dana možete pogledati u ogledalo i reći da nikoga niste gazili samo zato što je drugačiji od vas. Učenici jednog četvrtog razreda to više nikad neće moći, zauvijek će ih progoniti lice njihovog 9-godišnjeg kolege koji se ubio zbog zlostavljanja koje je trpio u školi.Jamel Myles počinio je, naime, samoubistvo nakon svega četiri dana od početka nastave. Za ljeta koje je prethodilo novoj školskoj godini otvorio se mami.

– Izgledao je toliko prestrašeno kad mi je rekao da je gay. Mislila sam da se šali pa sam se osvrnula iza dok sam vozila. Ležao je sklupčan na zadnjem sjedištu i previjao se od straha. Rekla sam mu da ga svejedno i dalje volim – započinje njegova majka.

 
Usto joj je rekao i da bi se volio početi oblačiti ženstvenije.
– Znam da mi kupuješ odjeću za dečke jer sam dječak, ali ja bih se radije oblačio kao djevojčica – otkrio je mami.
– Nakon toga mi je rekao da će svoju seksualnu orijentaciju otkriti i drugoj djeci jer se ponosi samim sobom – prisjetila se Lea Pierce.

Četiri dana nakon što je krenuo u školu počinio je samoubistvo u svom porodičnoj kući. Jamelova mama uvjerena je da je razlog toj nesreći činjenica što su ga druga djeca zlostavljala.

– Samo četiri dana bila su dovoljna da se ovo dogodi. Ne mogu niti zamisliti kako su ga vrijeđali. Prije nego se ubio rekao je svojoj starijoj sestri da mu djeca u školi govore neka se ubije. Tužna sam što mi se nije obratio za pomoć.

Lea Pierce drži školu odgovornom za samoubistvo njenog sina.

– Izgubila sam razlog da dišem… moje srce, moje sunce, mog sina… u školi su ga zlostavljali, a ja to nisam znala… Voljela bih da je bilo drugačije kako bih ga spriječila. Kako da nastavim živjeti bez sve svoje djece? Čovječe, moj sin je najbolji i nedostaje mi i jedino što želim je držati ga. On je sada na nebu, a ja nisam spremna za ovo… Ne bih trebala pokapati svog sina koji je imao samo 9 godina… Prestanite zlostavljati, prestanite sa sra…. zbog kojih sam izgubila svoje dijete… – napisala je dan nakon tragedije na svom Facebooku, prenosi HuffPost.com.

https://www.facebook.com/LeiaRochelle/posts/2609896872357393

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti