Lifestyle

Prekinule ste s momkom? Evo kako ćete ga brže i lakše preboljeti

Ljubavni prekidi nikada nisu laki, a ljudi se s njima nose na različite načine. Neki se okrenu porocima, drugi plaču danima, a treći utjehu traže u beznačajnim aferama. No koji god bio vaš stil, nakon nekog vremena potrebno je stati na noge i pomiriti se s tim da je vaša veza gotova. A evo kako ćete to lakše i brže napraviti:

Provedite kvalitetno vrijeme s najboljom prijateljicom

Ako ste pomalo zanemarivale svoje prijateljice dok ste bile u vezi, sada je pravo vrijeme da nadoknadite izgubljeno zajedničko vrijeme. Pozovite najbolju prijateljicu ili nekoliko njih na kućno druženje, koje se slobodno može pretvoriti i u ludi noćni izlazak, te usput prođite kroz sve teme koje ste propustile.

Otputujte!

Spakujte stvari i otputujte sami negdje gdje ste oduvijek htjele. Ma, zapravo, možete otputovati i bilo gdje, a da si možete priuštiti, jer svako novo iskustvo dobro će vam doći da lakše zaboravite na njega. A shvatit ćete i da je puno zabavnije putovati nego biti u vezi.

Napravite nešto što niste nikada do sad

To ne mora biti ništa ekstremno poput skakanja iz aviona ili šišanja na ćelavo, iako možete napraviti i to. Ali puno jednostavnije rješenje je, recimo, početi se baviti nekim hobijem koji vas je oduvijek zanimao, ali vas je vaš partner u tome kočio.

Pokušajte upoznati nove ljude

Možda će vam prvih nekoliko dana biti teško uopće ustati iz kreveta, ali jednom kad se odlučite suočiti sa svijetom, uradite to punim plućima. Opustite se i potrudite se upoznati nove ljude. Možda se iznenadite i pronađete nekoga zbog koga ćete odmah zaboraviti na bivšeg, a možda samo proširite krug prijatelja novim zanimljivim ljudima. U svakom slučaju, uvijek možete otkačiti sve koji vam se ne sviđaju, a velike su šanse da ćete upoznati nekoga ko će vam život učiniti malo zabavnijim.

Opustite se uz omiljenu seriju

Napravite kokice, uzmite i kutiju sladoleda, neka se nađe, obuvite se u najudobniju odjeću koju imate, zavalite na kauč i provedite dan gledajući svoju omiljenu seriju. Sigurno ste o tome ionako maštale već duže.

Krenite u teretanu

Ili na trčanje, jogu, pilates, ples… Bilo koja tjelovježba koja vas zanima povoljno će utjecati na vaše fizičko, ali i mentalno zdravlje. A poznato je i da vježbanjem aktivirate hormon sreće pa ćete i brže izaći iz depresije. Također, bit ćete zgodnije nego ikad!