Najsretniji dan u životu TV voditeljice Ljubice Katave Crnogorčević

Piše: Redakcija

        

Kada je prije skoro godinu govorila za magazin „Azra“, Ljubica Katava Crnogorčević, poznato bh. TV lice, svoju, tek rođenu kćerku Iris opisala je kao ljepšu od svega što je ikada zamislila. Iris je izrasla u prekrasnu djevojčicu, nedavno je u krugu porodice proslavila i svoj prvi rođendan.

– Prvenstveno joj želim da bude zdrava i da sigurno, s osmijehom korača kroz život. Ako su ova dva elementa ispunjena, čovjek sve ostalo može postići svojim trudom i radom, a uz podršku svojih najmilijih – kaže Ljubica na početku razgovora.  

Prvi rođendan je u svakom domu poseban. Šta je ono što Vam je pri organizaciji zabave bilo bitno?

– Kod organizacije bilo koje vrste proslave se trudim da na najbolji mogući način ugostim ljude koje pozovem da s mojom porodicom obilježe neke bitne događaje u našem životu, te da im se na taj način zahvalim. Sve ostale obaveze koje se odnose na hranu, piće, dekoraciju i slično ispunjavam zajedno sa suprugom. Već sada pratimo stvari na koje Iris reaguje pozitivno i na taj način pokazuje svoje želje i ukus. U svemu tome se uvijek trudim da se ni u čemu ne pretjeruje, jer je za mene ljepše sve što je jednostavnije.

Prisustvo kojih ljudi, a samim tim i podrška, Vam je bitna kada je o ovakvim datumima riječ?

– To su ljudi koji su prisutni u životu moje porodice skoro svaki dan, a ne samo na bitne datume: porodica, kumovi, prijatelji i poslovni saradnici. Jedni drugima smo oslonac u različitim životnim situacijama.

Kojem poklonu se Iris najviše obradovala?

– Najviše vremena  provodi s velikom lutkom, koju je dobila od moje rodice. To je bila ljubav na prvi pogled, jer se od trenutka kada ju je ugledala od nje ne odvaja.

A kojem mama?

– Meni se dopadaju svi pokloni, jer su od meni dragih ljudi, ali već brinem gdje ćemo s njima. Neki su kod nas u stanu, a neke smo, ipak, morali da ostavimo kod bake. Mislim da je definitivno najljepši osjećaj kada vidite onaj iskreni osmijeh i uzbuđenje djeteta kada dobije poklon.

Kada pogledate period iza Vas i majčinsku ulogu, koji su to najljepši momenti kojima je prethodna godina bila ispunjena, a koji „najteži“ s obzirom na to da majčinstvo nije lak zadatak?

– Slažem se da majčinstvo nije lak zadatak, jer je to najodgovornija uloga koju dobiješ u životu. Ali, ljubav koju vam dijete da svakim pokretom i pogledom ne može se mjeriti ni sa čim na svijetu. Tako da se ti teški trenuci lako zaborave, a uspomene vežu samo za one lijepe momente. Kada postanete majka, vaše dijete vas svakodnevno obraduje nekim svojim postupkom kojim uljepša taj dan i oraspoloži vas. Osjećate tu iskrenu ljubav koja vam daje ogromnu snagu da idete kroz život i pređete sve prepeke koje vam se nađu na putu.

Foto: Nevene Jevtović

Kompletnu priču s Ljubicom čitajte u aktuelnom broju magazian Azra. Broj 1119.

Aktuelni broj magazina Azra

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti